Новини

Близо 2 пъти повече краткосрочни депозити откриха домакинствата през януари

Само за един месец новооткритите депозити в TBI Bank възлизат на 4.36 млн. лв.


Краткосрочните депозити, открити от домакинствата през януари, са близо 2 пъти повече от 12-месечните, показва анализ на TBI Bank. Новооткритите 6-месечни депозити в първия месец на годината в банката достигат 2.82 млн. лв. В същото време 1.54 млн. лв. са насочени към едногодишна схема на спестяване. Причината краткосрочните депозити в TBI Bank да бъдат предпочитани е по-високата лихва – 1.5%.


“Намаляването на лихвите по депозитите е тенденция в последната година не само в България, а и в цяла Европа. Тъй като очакванията на анализаторите са тя да се запази през тази година, по-високата лихва за 6-месечните влогове в сравнение с 12-месечните, е отговор на желанието ни да предлагаме продукти, отговарящи на търсенето на клиентите”, коментира Цветан Петринин, главен изпълнителен директор на TBI Bank.


Само за един месец новооткритите депозити в TBI Bank възлизат на 4.36 млн. лв. На годишна база спрямо същия месец на миналата година повишението е с 5%. Към 31 декември 2015 г. обемът на депозитите в TBI Bank е 241.9 млн. лв.


TBI Bank чрез депозит „Привилегия“ гарантира на клиентите си фиксирана лихва за 6-месечни и 12 месечни периоди. Спестяванията в банката са без такса за откриване и закриване, без месечна такса за поддръжка на сметката, както и без такса за внасяне и теглене на пари в брой на каса.
За удобство на клиентите през целия срок на депозита, открит в TBI Bank, може да се довнася без такса. По този начин управлението на спестяванията е лесно и бързо.

EN TBI офиси