Новини

„Младите хора са носители на прогреса“

TBI Bank обяви своята подкрепа за инициативата „Твоите 25 причини да избереш България“. Кампанията, организирана от PwC, помага на талантливи български студенти да развиват потенциала си в своята родината. 25-те победители, избрани от независимо жури измежду 1300 кандидати, ще бъдат обявени официално на 1 март 2018 г. от президента Румен Радев. Те кандидатстваха в конкурса с есета по темата защо да изберем България. Селектираните студенти ще бъдат подкрепени със стипендии по 6000 лв., стажове и менторство в компаниите-партньори на проекта.

„Младите хора са носители на прогреса и ние искаме да поощряваме техния потенциал”, каза Валентин Гълъбов, председател на УС на TBI Bank. Той е един от менторите в програмата.

„Виждаме дългосрочен смисъл в подобна кампания, който кореспондира и с нашата корпоративна визия, че хората са най-важният актив на всяка организация. Напускането на страната от младите хора вече не се възприема като изтичане на мозъци, а като свободно движение в един отворен, глобализиран пазар. Това е предизвикателството за българските компании днес. Те трябва да създават конкурентни условия, с които да привличат и задържат младите образовани хора. В TBI Bank се стремим да привличаме младите, да работим заедно, да създаваме продукти, търсени от тях. В тази посока е и участието на банката в два кариерни форума за наши сънародници в чужбина през тази година – в Лондон и Берлин”, каза още той в специално интервю за в. Капитал.

Проектът привлече интереса на български студенти от 15 държави – Австрия, Белгия, България, Великобритания, Германия, Гърция, Дания, Испания, Италия, Русия, САЩ, Турция, Франция, Холандия, Швеция.

Прочетете пълното интервю тук

EN TBI офиси