Новини

Отлични резултати за TBI Bank в годишната банкова класация на Капитал К10

TBI Bank е една от най-добре представящите се банки в България и отново показва отлични резултати в повечето категории, отчита годишната класация на Капитал "К10: Най-добри банки от 2017”.

През 2016 година Банката заема престижната 6-та позиция в общото класиране от 21 банки в страната. Това е най-високото място, постигнато от банката за изминалите шест години.

Макар и една от най-малките банки на пазара, TBI Bank успешно се конкурира по показатели  като стабилност, риск, ефективност, рентабилност, устойчивост и растеж с много по-големи и утвърдени международни банкови групи, опериращи в България. Това е голямо постижение за новия собственик и мениджърски екип.
 
"Водещите позиции в повечето индикатори са доказателство за нашия стабилен бизнес модел, иновативни ИТ решения и силен управленски екип. Това е ключът към успеха и удовлетворението на нашите клиенти и партньори ", сподели Петр Барон, главен изпълнителен директор на TBIF Financial Services B.V.
Банката традиционно запазва водещата си позиция по ключови показатели за рентабилност с най-високо класиране по марж на печалбата, възвръщаемост на активите и възвръщаемост на собствения капитал.
TBI Bank e втората най-добра банка в две основни категории - "Устойчивост и динамика" и "Ефективност и рентабилност".
 
Банката показва силни показатели в категорията "Стабилност и риск" като е  безапелационен лидер в индексите – капитал от първи ред (CET1) и най-добро съотношение Капитал / Активи. Това бе потвърдено и от прегледа на качеството на активите, извършен от БНБ през 2016 г, където банката получи една от най-високите оценки.

 „Въпросът не е толкова за големите и за малките, а за банки, които са достатъчно разумни, адаптивни и иновативни”, коментира Валентин Гълъбов, председател на УС на TBI Bank. "Амбициозната ни задача е да бъдем разпознавани от потребителите като умна, дигитална банка”.

K10 2017

EN TBI офиси