Новини

TBI Bank е №1 в две класации по възвръщаемост на вестник Банкер

TBI Bank оглавява две класации по възвращаемост и рентабилност на специализираното издание „Банкеръ“ за 2017 г. В традиционния рейтинг на изданието TBI Bank e номер едно по възвръщаемост на собствения капитал и активите в проценти.

„Банкеръ“ анализира данните на Българска народна банка (БНБ) за 2017 г., като ги сравнява с показателите за предходната година. И по двата показателя TBI Bank показва положителен растеж. Възвръщаемостта на капитала в проценти се покачва от 17.7% до 18.9%, а възвръщаемостта на активите в проценти достига 4.5% през 2017 г. от 4 % през 2016 г.

В анализа си „Банкеръ“ окачествява TBI Bank като една от по-малките по активи банки, които изпъкват със своята ефективност. „Те [по-малките банки като TBI Bank] явно са разработили добре свои специфични бизнес ниши, които им носят доста сериозен доход на фона на размера на активите им, позволяващ им успешно да конкурират големите банки по показателите за ефективност“, пише още в публикацията.

Банката попада в десетката на още една класация – на банките с най-голяма печалба. С неконсолидирана печалба от 31 млн. лв. банката се нарежда веднага след някои от най-големите банки в България, което е поредното доказателство за нейната рентабилност и устойчивост.

„TBI Bank продължава да доказва, че не трябва да си голям, за да си успешен“, каза Питър Барон, управляващ директор на TBIF Financial Services, холдинговото дружество, собственик на TBI Bank. „Екипът ни е много посветен и фокусиран в основния ни бизнес – това показват и отличните резултати на TBI Bank. Те ни дават стабилността да продължим пътя си към превръщането ни в дигитална банка от ново поколение“.

EN TBI офиси