Новини

TBI Bank вече е част от групата за ритейл кредитиране 4finance Holding

TBI Bank вече е част от групата за ритейл кредитиране 4finance Holding. Това стана възможно след като Комисията за защита на конкуренцията одобри придобиването на финансовия холдинг TBIF, част от който е и TBI Bank.


TBI Bank запазва досегашния си успешен модел на работа, като ще продължи да развива своето онлайн присъствие и дигитални услуги.
Банката запазва и състава на Управителния и Надзорния съвет, като се очаква да се присъединят нови членове с международен опит.


“TBI Bank е с доказан опит в банкирането на дребно и новият акционер и новият изпълнителен директор на TBIF имат огромен опит в тази област и това ще даде още по-голяма добавена стойност към развитието на банката”, каза Цветан Петринин, главен изпълнителен директор на TBI Bank.

За TBI Bank:
TBI Bank е една от най-ефективните, добре управлявани и бързо развиващи се банки на пазара. Банката е в топ 10 по печалба и номер 1 по възвръщаемост на активите и собствения капитал. TBI Bank се гордее с доверието на над 1 млн. клиенти. Към групата TBIF Financial Services освен TBI Bank принадлежат още и клона на банката в Румъния, както и българското дружество TBI Rent. TBI Bank има над 55 офиса в България и 6 в Румъния. У нас служителите на банката са близо 750 души.


За 4finance:
4finance е една от най-големите и бързо развиващи се групи за онлайн и мобилно кредитиране на физически лица. Компанията оперира в Аржентина, Армения, България (чрез търговската марка Vivus), Грузия, Дания, Испания, Латвия, Литва, Мексико, Полша, Румъния, САЩ, Финландия, Чехия, Швеция. Групата е създадена през 2008 г. като е с визия да бъде глобален лидер, предлагайки бърз и удобен достъп до кредити.

EN TBI офиси