• За теб
  • За твоя бизнес
  • За tbi bank

10 преживявания, които всеки трябва да изживее

Животът преминава покрай нас толкова бързо. Всичко е толкова мимолетно. Забързани в ежедневието си и хаоса на несвършващите задачи остават толкова много неща, които в крайна сметка не правим. А какво всъщност е един добре изживян живот, ако не сте опитали всички неща, за които някога сте мечтали? Какъв е смисълът, ако пътуването завърши без незабравими преживявания? За тях ще ви разкажем в днешната статия.

Носете се по водите на Мъртво море

Всеки трябва да плава в Мъртво море поне веднъж в живота си! Соленото езеро е разположено на близо 430 метра под морското равнище и е най-ниската точка на Земята. Това е и най-дълбокото солено езеро в света с дълбочина от 306 метра. Сгушено между Йордания на изток и Израел на запад, необичайно високата концентрация на сол е около 9,6 пъти по-висока от тази в океаните, което причинява неповторимата естествена плаваемост, която просто трябва да изпитате, за да повярвате. И разбира се, имате нужда от онази типична снимка как се носите в морето, докато четете вестник или любима книга.

Не само дестинация за пътуване, достойна за всички социални мрежи, това вълшебно място с богата на минерали вода също има много терапевтични качества и дори е научно доказано, че помага при лечението на множество често срещани заболявания. Легнете по гръб, оставете проблемите ви да се изчезнат и се насладете на изживяването. За съжаление, обаче посещаването на Мъртво море може да бъде скъпо преживяване. Ако искате да се поглезите и да уловите момента, можете да се възползвате от бърз кредит, който да изплатите при следващата си заплата.

Разгледайте Титаник от близо

Направете дълбоководно гмуркане в историята с пътуване, което никога няма да забравите – пилотирана подводна експедиция, за да видите останките на легендарния кораб Титаник. Много компании днес организират изследователски екипи с цел да документират текущото състояние на морското наследство, което е Титаник. Според учени останките на кораба могат дори да не съществуват след няколко години, тъй като протеобактерия, която яде ръжда, бързо унищожава кораба. Настоящите оценки предвиждат, че до 2030 г. Останките ще бъдат безвъзвратно унищожени. Което е още една причина да действате веднага.

Изкачвайте Хималаите

Величието на Вселената е нещо, което всички жадни за скитания души трябва да опитат поне веднъж в живота си. Над 60 милиона години, Земята предлага незабравимо приключение за тези, които го търсят. Въпреки че може би искате да добавите „Изкачи връх Еверест“ към списъка си с мечтани преживявания, за щастие има много други зрелищни начини да се докоснете до най-известната планина в света. Начини, които не включват изкачване на 8 848 метра до неговия връх.

Вжите горилите в Руанда

Приближаването до планинска горила в националния парк на Руанда е едно от най-незабравимите преживявания в Африка. Напрегнатият път с водач тръгва на разсъмване и ви отвежда високо във вулканите Вирунга, където живеят повече от половината от останалите деветстотин планински горили в света. Може да е трудна работа, но всичко си струва, когато най-накрая се изправите лице в лице с един от тези великолепни,и изненадващо изключително културни зверове.

Участвайте в маратон

Има някои неща в живота, които не само ще ви накарат да си прекарате страхотно, но и ще ви дадат по-голяма увереност и вяра в себе си. Завършването на маратон или каквото и да е събитие за издръжливост е едно от тези неща. Тренирането за един маратон може да отнеме месеци, но след като приключите, не само ще сте в най-добрата форма на живота си, но също така ще чувствате, че можете да завладеете света!

Научете нов език

Изучаването на нов език отваря нова част от света за вас или поне за хората в тази част на света. Това може да превърне пътуването някъде в напълно ново изживяване и дори да предложи ползи за кариерата. Освен това изучаването на нов език не е толкова трудно, колкото си мислите, всичко което се изисква е увереност, упоритост и постоянство.

Живейте в друга държава

Животът в чужбина, дори и само за кратко, е преживяване, което може наистина да промени живота ви. Тук нямаме предвид да пътувате някъде и да отседнете в хотел или хубава и модерна част на града. Имаме предвид да живеете в средностатистически квартал или град, работейки и оцелявайки, както всички останали. Това ще ви промени по фундаментален начин.

Посетете котешко кафене в Токио

Токио е една от мечтаните дестинация на милиони туристи всяка година. От футуристичните железници до независимите модни бутици, тази магическа столица е чудо за сетивата. Но има едно нещо, което просто трябва да изпитате задължително докато сте там – котешки кафенета. Тези заведения дават на котешките фанатици безкрайни часове гушкане, правене на снимки и удивление. Тематичният декор и лакомствата също са впечатляващи – от очарователни котешки десерти до бисквитки с форма на котка.

Вижте северното сияние

Насочете се към замръзналия мрак на зимата в шведска Лапландия, за да уловите спиращия дъха, но неуловим спектакъл на Северното сияние. Причинен от слънчеви частици, удрящи земната атмосфера, всеки нюанс – от бледозелен до тъмно розов – се произвежда от различен елемент. Дайте си седмица или две за най-добрия шанс да ги видите; опънете палатка, носете здрав статив и стискайте палци за безоблачно небе.

Научете се да се гмуркате

Като хора, ние прекарваме целия си живот на сушата. И все пак има цял свят под морето, с който не сме запознати! Знаете ли например, че 71% от повърхността на Земята всъщност е океан? И знаете ли, че поради дълбочината на океана, той съдържа около 300 пъти по-голям обитаем обем от сушата на Земята – и много океански видове все още предстои да бъдат открити? Опознайте този непознат свят и се гмурнете сред безбройните видове морски обитатели. На света има толкова незабравими преживявания, които всеки трябва да опита поне веднъж. Животът е кратък, трябва да се забавляваме и да живеем пълноценно, да създаваме спомени, които след години да ни карат да се усмихваме. Затова казвайте “да” на възможностите, пътувайте до далечни места, потопете се в културата на друг народ и не се тревожете за финансите си. TBI Bank винаги е насреща, за да ви помогне. Възползвайте се от нашите онлайн кредити до 15 000 лв. със срок на погасяване от 60 месеца и без нужда от поръчител! Получете парите си още днес и се подгответе за следващото си приключение.