• За теб
  • За твоя бизнес
  • За tbi bank

5-те най-желаните подаръци за Коледа и как да се сдобиеш с тях?

Празниците наближават, а вие все още нямате идеи за подаръци за Коледа? Спокойно, не сте сами. Всеки има различна стратегии щом става дума за купуване и подаряване подаръци за Коледа. Докато някои хора предпочитат да поемат по авантюристичния път и да заложат на нетрадиционни и уникални подаръци, които никога преди не сте виждали, то други хора предпочитат да изберат сигурни, класически подаръци, които със сигурност ще се харесат на получателя. Черният петък скоро приключи и, ако не сте успели да се възползват от намаленията, то тепърва ви предстои сериозен шопинг за оригинални подаръци за Коледа. За да ви помогнем да се възползвате от най-големите тенденции тази година и да подарите подарък, който със сигурност ще донесе усмивка на своя получател, ние съставихме списък с най-популярните, желани и интересни подаръци за Коледа за този празничен сезон.

1. Домашен любимец

Едва ли има нещо, което може да бие получаването на домашен любимец като подарък за Коледа, особено когато получателят винаги си е мечтал за такъв. Не случайно това е подаръкът, с който оглавяваме списъка си. От друга страна, обаче някои домашни любимци като кучето например могат да бъдат скъпи. Затова нашият съвет е да се насочите към приюти, които са пълни с изоставени кучета, които се нуждаят от нов дом и любов. По този начин не само ще зарадвате близкия си човек, но и ще дадете нов старт в живота на едно изоставено животинче. В приюти можете да откриете и много котки, които се намират в същото затруднено положение. Ако става дума за малки деца например, можете да заложите на по-малки и лесни за отглеждане домашни любимци като рибки, костенурки, хамстери, или зайци. Цената им не е висока и по всяка вероятно най-близкия ви магазин за животни предлага тези оригинални подаръци за Коледа. От друга страна, обаче подаряването на домашен любимец е голяма отговорност. Преди да се отправите към приюта или магазина за животни, трябва задължително да сте сигурни, че получателят наистина си мечтае за този подарък за Коледа, че той има желание да се грижи за него и да му дава необходимата любов. Ако има риск животното да бъде върнато и отново да завърши в приют, то тогава това може би не е най-подходящият подарък за вас.

2. Изненадващо пътуване до мечтана дестинация

Кой не си е мечтал някога през живота да получи като подарък самолетни билети. Това е може би една от най-оригиналните идеи за Коледни подаръци в последно време. Хората все повече оценяват преживяванията и създаването на спомени, вместо материалните неща, с които всички сме толкова затрупани – дрехи, обувки, телефони и какво ли още не. Днес всеки притежава всичко необходимо, а дори и повече. Затова, ако наистина искате да подарите оригинален подарък за Коледа, помислете коя е мечтаната дестинация на любимия ви човек. Ако познавате добре човека и знаете къде иска да отиде той, можете директно да закупите самолетните билети. По този начин ще можете да уловите и по-ниските цени на авиолиниите. От друга страна, обаче много избират да играят на сигурно. Надпишете картичка с идеята за подаръка и я подарете на своята половинка. Така не само подарявате самото пътуване, но и възможността да го планирате заедно, което е дори още по-специално!

3. Дарение

Едни от любимите ни и интересни подаръци за Коледа са тези, с които помагаме на хората в нужда. Ако подарявайки поредната риза или обувки не биха променили живота на вашия близък, то дарение за любимата му благотворителност може да направи именно това за хората в нужда. Празниците са щастливи мигове за нас, но за други те са по-трудни отколкото предполагаме. Разберете коя е любимата организация на човека, на когото подарявате подаръка или от какво той се интересува. Ако например обича животните, можете да дарите парите на приют на животни, ако обича да чете, можете да дарите средства на библиотека, която има нужда от помощ. Възможностите са безбройни. Не забравяйте също така, когато правите дарението да посочите от чие име е. Някои организации издават специални сертификати, които можете да подарите, или просто да напишете картичка, в която разказвате за подаръка си и идеята зад него.

4. Карта подарък

Картата за магазин е идеална идея за подарък за Коледа особено, когато не сте сигурни какво точно да купите. Така човекът, който получава подаръка, има свободата да влезе в любимия си магазин и, мислейки си за вас да избере нещо, което наистина ще хареса и ще използва. Това е много удобен и лесен начин да зарадвате любимия човек. Днес почти всички големи магазини предлагат тази услуга. Можете да закупите такава карта на живо във физическите магазини или да я поръчате онлайн директно до нейния получател.

5. Подарък свързан с хобито на любимия човек

Оригинална идея за подарък за Коледа е винаги нещо, свързано с хобито на вашия получател. Ако знаете с какво обича да се занимава той в свободното си време, то много лесно можете да намерите и идеалния подарък за него. Просто трябва да отделите малко време и да помислите. Ако човекът обича да спортува, можете да му вземете специална екипировка, оборудване за домашен фитнес като тежести, ластици и други. Ако се занимава с фотография, можете да му купите аксесоар за фотоапарата му. Възможностите са безкрайни. Ако подарите подарък за Коледа, който е свързан с хобито на човек, то той не само ще го използва с радост, но и ще бъде трогнат от вниманието и досетливостта ви. Ще знае, че вие сте добър приятел, който наистина го познава, и знае кое го прави щастлив.