• За теб
  • За твоя бизнес
  • За tbi bank

8 неща, които не можеш да си купиш

Не всичко може да се купи с пари. Чувал си го, може би вярваш в това, може би не. Истината е, че парите са необходимост, без която не можем днес, но има неща, които не можеш да придобиеш просто с пари. Например:

1. Преживявания

Една прегръдка, една целувка, първото любовно писмо, искрено извинение, прошка, усещането да станеш първи на маратон или в някакво състезание… има толкова много преживявания и красиви емоции, които не си купуваш, а които изживяваш по други причини.

2. Мъдрост

Мъдростта също не се купува, тя се трупа и развива  – поне твоята лична. Винаги можеш да платиш на консултант да свърши нещо за теб, но ти купуваш временно неговите знания и експертиза, което не е мъдрост.

3. Семейство

Истинското семейство не се събира заради пари или дори кръв, то е заедно заради много по-силни неща – лоялност, уважение, любов.

4. Приятелство

Същото важи и за приятелството. Има познати и приятели. Първите са с теб от интерес и стават за маса, парти и пътуване, но ако нямаш пари, едва ли ще са до теб. Истинското приятелство се гради с време, усилие и заслуги, а не на база финансови изгоди.

5. Здраве – физическо и психическо

С пари можеш да си позволиш професионална грижа, лекарства, манипулации, но има болести, които всичките пари на света не могат да победят.

6. Личностно развитие

Няма учител, университет или консултант, който да те направи по-добър, по-честен, по-умен, защото това са неща, които зависят изцяло от теб. Не от банковата ти сметка или социалния ти статус, а от личното ти желание да ставаш по-добър и да се развиваш.

7. Благодарност

Днес все по-рядко изпитваме благодарност или поне по-рядко я изказваме на глас. Благодарността е чувство, което не може да бъде купено и продадено.

8. Любов

Има доста материални жени, че и мъже, но става въпрос за тази искрена, чиста и страстна любов, която те кара да прекараш остатъка от живота си с този човек.