• За теб
  • За твоя бизнес
  • За tbi bank

Идеи за пожелания за 8 март

Нещата, с които се асоциира 8 март – международният ден на жената – са пожеланията, подаръците и по-специалното отношение на тази дата. Тогава много мъже си задават въпроса какви пожелания за деня на жената да отправят към любимите си жени? Понякога точният текст няма толкова голямо значение за човека, колкото жестът от сърце, който докосва другия. Този малък акт на внимание не струва много, но може да донесе радост на другата страна.

Най-честата фраза, която българите  използват, за да честитят този празник, е “Честит 8 март”. Въпреки че в повечето случаи това е достатъчно, особено когато отправяме този поздрав към не толкова близка жена, ако имаме специално отношение към някоя жена и бихме желали да я направим по-щастлива през този ден, следва да ѝ пожелаем нещо лично.

Знаем че нежната половинка на човечеството е по-чувствителна и емоционална от мъжете. Това трябва да ни направи по-внимателни на нейния празник, защото по всяка вероятност тя ще очаква нещо по-специално от ваша страна. Безразличието може би е по-лошо и от лошото отношение, така че нека проявим внимание, но да помислим с какви оригинални пожелания за 8 март можем да зарадваме любимата си.

Пожелания за 8 март към всички жени

Всички жени попадат в групата, която може да бъде поздравена за празника. Възрастта не е от значение, но пожеланията ви към тях би било логично да се различават. Вашата съпруга би очаквала нещо съвсем различно от пожеланието за вашата баба, така че е добре да проявим повече креативност, когато поднасяме добри думи към отсрещния човек на 8 март.

Общо взето може да поздравите жените на техния празник с думите: “Честит 8 март!”, което можете да кажете дори и на непознатата госпожа в супермаркета, докато ви обслужва на касата. Ако желаете да не бъдете толкова формални, може да добавите нещо като: ”Желая ви всичко най-добро!” или “Бъдете жива и здрава и да имате повече поводи за усмивки!”

Общи пожелания за 8 март на службата

Към общите пожелания спадат и онези, които отправяме към колежките си в офиса. Там пожеланието може да бъде отправено едновременно към всички, което не е толкова мило, но все пак се спазва учтивият тон на работа. Допустимо е в рамките на добрия работен тон част от пожеланието да бъдат с леко хумористичен оттенък. Предлагаме ви скромен пример за служебен поздрав към жените по случай празника.

Уважаеми, скъпи и мили нам дами, радваме се на Вашето забележително присъствие, че правите работата ни толкова (тук може и нещо на шега) пъстра и разноцветна (комплицирана и еманципирана)! Искаме да Ви пожелаем крепко здраве, много семейно щастие, любов И нека по-често колегите да Ви носят на ръце, а не обратното – както беше досега! :)

Пожелания за 8 март за учителка

Учителите са хора, на които дължим уважение за грижите, които полагат за децата ни. Малко внимание на празника със скромни поздравления за 8 март ще е чудесен начин да зарадвате учителката. Повечето учители са жени, така че бъдете подготвени с някое подходящо пожелание, което може да бъде предадено от нейния ученик. Това ще помогне и на детето ви да се научи да уважава и цени авторитета на учителката си. Ето пример за пожелание на учителка по случай 8 март.

Честит осми март, г-жо ….., благодарим за търпението, с което преподавате! Желаем Ви да сте здрава, весела и щастлива, а учениците да Ви слушат все повече!

Пожелания за 8 март към мама

Освен формалното “Честит 8 март” и “Да си жива и здрава”, можете да кажете нещо, с което ще изразите вашата признателност към майка си за всички безсънни нощи, тревоги и любов, с които е свързана майчината грижа. Това няма как да не предизвика радост в душата на майката и вашето пожелание ще постигне точно целта, за която е предназначено. Ето някои пожелания за деня на жената, които можете да кажете на майка си:

Честит празник, мила мамо, благодаря ти за грижите и любовта, които си ми дарила! Желая ти да си жива, здрава и все така добра, отзивчива и благородна!

Ако вашите пожелания не са произнесени устно, можете да прибавите и повече думи или дори поезия към текста. Все пак „писаното слово остава“, а получателят на поздравите ще има повече време да помисли върху думите, когато остане насаме. Все пак когато отправяте думи на пожелания или поздрави към някого, е добре да сте в добри отношения с човека, защото в противен случай може да сметне думите ви като формална измислица.

Поздрави към жена, с която сте допуснали разрив във взаимоотношенията

Добре би било да отправите апел за прошка, извинение за нещо, което считате, че е можело да направите по-добре и да прибавите към това своите най-добри пожелания. “Добрата дума железни врати отваря” е казал мъдрецът. Защо да не използвате момента на празника, за да сломите негативите в нечие сърце?! Пожелание в тази насока би могло да бъде:

По случай Денят на жената искам да ти пожелая Честит празник …..(нейното име)! Желая ти много успехи, здраве, искрени и добри приятели, които да топлят сърцето ти с обичта и компанията си. Надявам се и желая аз отново да бъда един от тях.

Това, разбира се, е само бледа илюстрация на това, което човек може да измисли, за да зарадва нечие сърце, независимо дали в него са останали някакви предразсъдъци, безразличие или дори омраза. Ако жената заема висок пост в службата или в управлението или не сте толкова близки, използвайте по-уважителната форма “Вие”.

Освен пожелание за 8 март можете да подготвите и стилен подарък. Освен цветята, които винаги са подходящи за случая, можете да спрете вниманието си и на много други оригинални предложения. Още повече че една надписана картичка с пожелание, прикрепена към подаръка, ще създаде незабравимо впечатление на получателя.

TBI Bank ви предлага помощ в избора на вашия подарък за 8 март. Можете да посетите уебсайта на банката, тъй като тя предоставя поздравления за всички дами за наближаващия празник.