• За теб
  • За твоя бизнес
  • За tbi bank

Как да избереш най-подходящия за теб бърз кредит до 3 000 лв.?

Бързите кредити стават все по-популярни, особено сред хора, които спешно се нуждаят от пари до заплата. Поради постоянното покачване на интереса към бързите заеми, се повишава не само предлагането, а и максималният размер на изтеглената сума. Днес много от кредитните компании отпускат кредит до 3 000 лв. без поръчител. Тази сума е достатъчна да реши голяма част от спешно възникналите битови нужди и разходи през месеца.

Как да избереш своя кредит до 3 000 лв. без поръчител

Когато сравняваш различните видове кредит до 3 000 лв., предлагани от финансовите институции, трябва да обърнеш внимание на погасителните вноски. Месечните вноски на всеки един кредит се определят от избраната от теб сума и срок за погасяване, както и от предлаганите лихви. За да намалиш максимално крайното оскъпяване на кредита си , можеш да избереш по-кратък период на изплащане, което означава обаче и по-висока месечна вноска. И съответно обратно – ако срокът е по-голям, то тогава месечната ти вноска ще е по-ниска, периодът на изплащане ще бъде по-дълъг, но и крайната сума за погасяване ще е по-висока.

Общата сума за погасяване, както споменахме, е основният критерий, който интересува кредитополучателите. В тази сума се включват всички лихви, застраховки и такси за съответния период на погасяване. Или това е сумата, която ще трябва да върнеш обратно на банката.

Важно е да имаш предвид тези неща при избор на различните видове кредит до 3 000 лв. без поръчител, но има и още фактори, които са от значение. Сред тях са начините за получаване на заема, начините за погасяване на месечните вноски, времето за одобрение на заявката и времето за получаване на кредита, каква е минималната и максималната сума, от която можеш да се възползваш, как можеш да проследиш какво се случва с кредита ти и т.н.

На какви условия трябва да отговаряш, за да бъдеш одобрен за кредит до 3000 лв. без поръчител?

3 000 лв. не е никак малка сума и все пак, повечето кредитори са се погрижили да предоставят максимално облекчени условия за заявяване на кредит до 3 000 лв.  като не изискват гарант или обезпечение и позволяват кандидатстване за заем само с лична карта. Това обаче не означава, че автоматично ще си одобрен. При заявяване на кредит до 3 000 лв. трябва да попълниш данни за настоящи доходи, трудов договор, разходи и други, според които съответния отдел на институцията преценява дали можеш да бъдеш одобрен или не.

Сред най-важните критерии, които банковите институции гледат при оценяване на потенциалните кредитополучатели, е добрата кредитна история. Не е толкова страшно, ако през последните 5 години си имал една или две забавени вноски, но като цяло се старай да бъдеш коректен кредитополучател и да погасяваш месечните си задължения по заема в срок.

За хора, които не работят на трудов договор като пенсионери, хора на свободна практика, безработни или хора, излезли по майчинство, някои небанкови финансови институции предлагат и кредит до 3 000 лв. без необходимост от доказване на доход.

Кредит до 3 000 лв. – бърз кредит или банков потребителски кредит?

Изборът откъде да заявиш кредит до 3000 лв., зависи от финансовото ти положение и възможности, както и срока, за който ще можеш да погасиш заема си. Ако сумата ти трябва буквално до заплата и можеш да я върнеш в рамките на месеца, можеш да се насочиш към бърз кредит от небанкова финансова институция. В случай, че ти трябва повече време да погасиш вноската си и предпочиташ  месечното ти задължение по заема да е по-ниска сума,  то тогава банковият кредит би бил по-подходящ. Главната разлика тук е, че банковият потребителски кредит може да се изплаща за по-дълъг период от време и съответно да има по-ниски месечни вноски, както и по-ниски лихви.

Критериите за одобрение на  банков кредит до 3000 лв.  са по-строги и се взимат предвид повече фактори, отколкото при бързите кредити от кредитни компании. От друга страна обаче, банките са институция, която подлежи на сериозна регулация и това вдъхва повече сигурност и спокойствие у кредитополучателите, тъй като те имат напълно прозрачна политика без скрити условия.

Вече лесно можеш да заявиш кредит до 3 000 лв. без поръчител изцяло онлайн. Повечето банки и нефинансови институции дават възможност на поръчителя да кандидатства за заема през сайта или мобилното приложение, като при одобрение, сумата се усвоява още на същия ден.

Но най-важно от всичко е преди да направиш своя избор, да сравниш, както погасителните вноски, така и общата сума за погасяване, така че тя да се впише в бюджета и възможностите ти.