• За теб
  • За твоя бизнес
  • За tbi bank

Как да изтеглиш кредит до 5000 лв

С годините сякаш човешките нужди се увеличават и в резултат на това нараства, както потреблението, така и производството на стоки, целящи да направят живота по-комфортен и спокоен. Реакцията на пазара е засилено производство на нови и нови модели и атрактивни промо оферти. Някои от промоциите са толкова примамливи, че дори и да нямаш в момента наличните пари да закупиш желаната стока, търсиш начини да се сдобиеш с нея чрез заеми. В резултат на интереса към свежи пари, банковите и небанковите институции разшириха портфолиото си с различни видове кредити, които да задоволят възникналите потребности. Сред тях е възможността да изтеглиш кредит до 1000 лв., до 2000 лв., кредит до 5000 лв. и дори до 15 000 лв. по улеснена процедура и без поръчител и залог. Нека научим повече какво представляват този вид кредити и какво е необходимо да изтеглиш кредит до 5000 лв.

Откъде можеш да вземеш кредити до 5000 лв.?

Банките предлагат широка гама кредити, като можеш сам да избереш срока и сумата на погасяване до предварително посочен лимит и дори да видиш каква ще е месечната ти вноска на база посочените парамтери. Ако търсиш  кредит до 5000 лв, можеш да се насочиш, както към банкови, така и към небанкови финансови институции, които промотиорат бързи кредити онлайн и на място във физическите им обекти.

Какви изисквания имат банките към кредитополучателите?

Взимането на кредит от банка става след някои проверки и покриване на определени критерии, които целят да ограничат кредитния риск. Той е свързан с възвръщаемостта на заема, който банката отпуска. Банките са обект на регулация и играят важна роля във всяка икономика, затова и техните изисквания при отпускане на кредит са основателни и имат своите обяснения. Сред изискванията влизат:

  • Трудов договорПри кандидатстването за много кредитни продукти банките изискват от кандидатите да са на трудов договор. Банките може да имат претенцията да посредничат при изплащането на трудовото възнаграждение с издадена от тях дебитна карта и откриване на разплащателна сметка. Това би им дало възможност в случай на нередовно или напълно спиране на изплащане на дълга да запорират част от сметката на длъжника след провеждане на необходимите мерки и разслдване.

    Не всички институции изискват работните ти отношения да са обвързани с трудов договор. Тези, които правят изключения обаче, ще ти предложат заем с по-висок лихвен процент.

  • Минимална възраст на кандидатитеБанките имат изискване за навършена определена възраст на лицето, което желае да получи кредит. Минималната възраст за предоставяне на лични данни е 14 години, но без навършено пълнолетие (18-годишна възраст) не би могъл да кандидатстваш за кредит. Много кредитори имат изискването лицата, които подават документи за кредит, да са навършили 21-23 годишна възраст. За суми от порядъка на 5000 лв, лица под тази възраст трудно биха могли да получат кредит от банка в България, тъй като поради крехката си възраст и липса на трудов опит, не вдъхват доверие, че ще могат да си изплащат своевременно вноските.

Как се кандидатства за онлайн кредит до 5000 лева?

Почти всички бизнеси днес са позиционирани поне частично онлайн. Банките не правят изключение и успешно развиват своята основна дейност в дигиталното пространство. Отворете сайта на която и да е банка и почти сигурно ще попаднете на калкулатор на кредитните продукти и бутони за онлайн кандидатстване с инструкции какво и как да попълните на всяка стъпка.

В удобни за посетителите онлайн графики и плъзгачи на кредитните параметри с калкулатори потребителят може да провери какви характеристики има неговият кредит (лихвен процент, срок за погасяване и сума по главницата). В предоставените формуляри за онлайн заявки той може да въведе личните си данни и да стартира процеса по кандидатстване за кредита. Получаването на одобрение вече става много по-бързо и в повечето случаи в по-кратък срок от 24 часа.

За по-скептичните и не много дигитално ориентирани хора, съществува и опцията да заявят своя кредит по телефона, свързвайки се с Центъра за обслужване на клиенти или да отидат директно в банков клон.

Как можеш да си получиш парите, ако кандидатстваш онлайн?

Заявяването на кредит онлайн не те задължава да усвояваш заема си онлайн. Но пък това е сред най-удобните варианти.  Повечето банки предлагат разнообразни начини за получаване на средствата от заема – по банков път, на място, на каса на Easy Pay/ Fast Pay и др.

Средствата са при теб още на същия ден, ако е работен. А в случай че заявяваш през мобилно приложение, може да се наложи да чакаш още по-кратко.

Тези възможности и още куп други улеснения за за усвояване и завяване на кредит до 5000 лв. без поръчител предлагаме в TBI Bank. През сайта и мобилното ни предложение можеш да кандидатстваш за потребителски кредит изцяло онлайн. В уебсайта ни ще откриеш подробна информация за продуктите, стъпките за заявяване на кредит и видовете застраховки. На калкулатора пък лесно можеш да видиш ГПР-то и месечната си вноска, след като избереш желаната сума и период на изплащане.

Предимства и недостатъци на кредитите без поръчител

Конкуренцията накара все повече банки да предлагат кредит до 5000 лв без поръчител. Ролята на гаранта при кредита е да гарантира, че ще можеш да изплатиш заема си навреме и в случай, че това не се случи, той поема изплащането на остатъка от заема. Поръчителят понася солидарно с теб възникналите финансови проблеми и банката може по законов път да извърши вземанията си по кредита от него. Това е отговорност, която малко хора желаят да поемат и когато е част от условието за взимане на заем, може да се превърне в голяма пречка.

За да не губят потенциални клиенти, банките вече масово предлагат кредит до 5000 лв без поръчител. Предимството да бъдеш одобрени за кредита без да представиш поръчител е удобство, което има своята цена. Поради по-високия риск, който кредиторът поема в подобни случаи, лихвеният процент на този тип кредити е по-висок в сравнение с тези, които се предлагат с поръчител.