• За теб
  • За твоя бизнес
  • За tbi bank

Как да получите кредит онлайн за 5 минути

Животът на съвременния човек тече все по-бързо и динамично. Налага ни се да бъдем гъвкави и да реагираме колкото се може по-бързо на възникналите събития около нас. Понякога нуждата от пари ни принуждава бързо да намерим подходящо решение. Тегленето на пари на заем отнема различно време, но банките и фирмите за бързи кредити направиха процеса възможно по-лесен и опростен за потребителите. В резултат много кандидати за кредит предпочитат удобството при кандидатстването от личния компютър и тегленето на кредит за минути, вместо да чакат с дни за одобрение.

При някои кредитни институции одобрението за кредит става буквално в рамките на 5 – 20 минути. През това време кредитните специалисти вземат под внимание информацията от документите и личните данни, които предоставяте, за да извършат необходимите проверки. Въпреки че времето за одобрение е наистина кратко (може да не са буквални 5 мин), кредитните институции вземат под внимание това, което е важно за тях. Има различни начини да кандидатствате за такъв кредит, а сумите, които може да ви бъдат предоставени, не са големи (до 3000 лв).

Как може да получите кредит онлайн за 5 минути?

Попълването на формуляра за кандидатстване в уебсайта на фирмата за кредити няма да ви отнеме повече от няколко минути. Преди да стигнете до тази стъпка обаче ви съветваме да прегледате различните сайтове на фирмите, на които можете да сравните предложения за лихви, суми и срокове за погасяване. След като направите тази проверка ще имате по-добра представа към кой от кредиторите да се обърнете. Изберете си легализирана фирма с известно име, за да не попаднете на мошеници.

Всички уебсайтове на фирмите за бързи кредити имат лесен за ползване интерфейс, на който удобно и бързо можете да изчислите с онлайн калкулатор сумата, лихвата и срока за кредита. Така предварително ще придобиете точна представа за сумата, която ще трябва да върнете. ГПР също фигурира на много от сайтовете, така че ще ви даде още по-точна представа за задълженията ви.

Когато изберете вашата фирма за кредит и видите какви резултати ви показва кредитният калкулатор, можете да попълните и онлайн формуляра за кандидатстване. Така ще заявите вашето желание да получите кредита. Посочете желаната сума, личната информация, която изискват от вас и го изпратете. След минути ще получите уведомление по имейл или по телефон с условията, които договорът на фирмата предлага.

Какви данни трябва да предоставите?

Фирмите, които предоставят кредит онлайн до 5 минути, също както и банките, могат да съхраняват лични данни според българското законодателство. На кредиторите трябва да предоставите Вашата лична карта, източниците на доходи, разплащателна сметка в банка (желателно е към нея да имате издадена дебитна карта) и контакти за водене на кореспонденция. При одобрение от страна на кредиторите ще можете да получите парите си по картата по всяко време на денонощието. За тази цел на кредитора му е необходима вашата сметка, както и за да внесете погасителните си вноски по банков път, ако ползвате онлайн банкиране.

Предимства и недостатъци на бързите кредити до минути

Първо нека изброим предимствата, които потребителите ползват:

  • удобството да кандидатстват от дома си
  • възможност да подадат документите си по всяко време на денонощието
  • да получат парите извън работно време
  • Възможност за безлихвени промоционални кредити за нови клиенти при връщане на сумата в гратисния период.
  • Краткото време, което получаването на парите отнема, което е предпоставка за навременно решаване на възникналите финансови затруднения.
  • Друго предимство е възможността за хора с лошо кредитно минало да получат кредит, както и такива, които не могат да намерят поръчител.

Към недостатъците може да споменем, че лихвените проценти при просрочване на изплащането на сумата могат да бъдат плашещо високи.

  • При евентуално забавяне на плащанията от страна на длъжника, излизането от финансовата криза става все по-трудно. Ако не желаете да изпаднете в това положение, трябва добре да прецените възможностите си и да подходите отговорно и трезво към тегленето на кредита.
  • Друг недостатък е, че когато нямате възможност да намерите поръчител, лихвените проценти по договора са по-неблагоприятни.
  • Освен това бързият кредит онлайн пет минути се отпуска предимно за ниски суми и за по-кратки срокове.
  • Внимавайте и за допълнителни такси и услуги по обслужването на кредита. Четете добре всичко по договора и особено дребните шрифтове, но ако бързате прекалено много, има вероятност да пропуснете някой важен детайл от клаузите.

Какъв кредит до минути можете да изтеглите?

Някои банки и фирми за бързи кредити предоставят възможност за няколкодневен гратисен период за погасяване на кредита. Това ви дава възможност да изтеглите максимално бързо парите от кредитора и след няколко дни да възстановите сумата според договора без лихва. Така напълно безплатно бихте си свършили неотложната работа, но при услувие, че не се забавите с погасяването на задълженията си. След като изтекат гратисните дни, ще ви бъде начислен лихвен процент, както фирмите за бързи кредити начисляват върху сумата по заема.

Може да изтеглите кредит до заплата, който обикновено се погасява при получаването на заплатата. При кандидатстване за кредита, кредиторът вижда, че имате трудово правоотношение и това е вид гаранция, за да ви отпусне парите може бързо. Има фирми за бързи кредити, които предоставят кредит до заплата без лихва, като тук също е много важно да съблюдавате гратисния период, до който не се начисляват лихви.

Конкуренцията принуди банките да въведат по-гъвкава политика по обслужването на клиентите и особено времето за одобрение на кандидатите. TBI Bank предоставя възможност на потребителите да кандидатстват за кредит, при който времето за одобрение е сведено до минимум. Въпреки че то не е буквално в рамките на 5 минути, банката може да се конкурира с фирмите за бързи кредити, които бяха пионери в бързите кредити.