• За теб
  • За твоя бизнес
  • За tbi bank

Какви са предимствата и удобствата при онлайн кандидатстване за кредит

Случвало ли ви се е да ви изнинкне спешна нужда от допълнително финансиране преди следващата заплата? Независимо за какво – дали за спешен ремонт или медицински разходи, всички знаем това усещане да се намираме в безизходно положение без да знаем откъде да потърсим помощ. В статията по-долу ще ви разкажем повече защо все повече хора, изпаднали в това положение, избират да се възползват от кандидатстване за кредит онлайн, кои са някои от основните характеристики на този вид кредитиране и кое го прави толкова удобни и желани за хората в спешна нужда от пари.

Кои са осносвните особености при онлайн кандидатстване за кредит в банки

При онлайн кандидатстване за кредит, кредитополучателите могат да се възползват от суми от няколко стотин до няколко хиляди лева. Това са суми, по-малки от тези на типичните потребителските кредити, предполагани от банките. Освен че варира размерът на изтегления заем, срокът също е доста по кратък – често стигащ  до няколко месеца. Този вид кредит е особено подходящ за хора, които нямат нужда от огромни суми за в бъдеще, а просто търсят допълнителни средства, за да „закърпят дупките“ до получаването на следващата си заплата, пенсия и друг очакван приход.

Условията за кандидатстване за кредит онлайн го правят все по-желан сред хората. От една страна процесът по кандидатстване отнема едва няклко минути, а що се отнася до желаната от вас сума – тя ще бъде на ваше разположение още в същия ден. Най-хубавото от всичко – от вас не се изисква дори да напускате дома си. Това е първият вид кредит, който се отпуска изцяло онлайн без да е необходимо да обикаляте по клонове на банки, да губите време от забързаното си ежедневие в редене на опашки или да попълвате редица ненужна документация, от която само може да ви заболи главата. Онлайн кредитите са бъдещето на кредитирането и ние от TBI Bank вярваме в това.

При онлайн кандидатстване за кредит финансовата инстутиция няма да ви пита за какво и защо ще харчите своите пари. Вие получавате пълна дискретност при своето кандидатстване. Що се отнася до необходимите документи при кандидатстване – на вас не са ви необходими доказателства за трудов договор, поръчител и какво ли още не. Единственото, което трябва да имате подговтено до себе си преди да започнете процеса по попълване на кандидатурата си е вашата лична карта, която разбира се, се налага да не е изтекла. След като сте подготвили вашия документ за самоличност, вие ще можете да продължите процеса по кандидатстване за онлайн кредит.

Съществува ли алтернатива на онлайн кандидатстването за кредит

Много хора се притесняват да прибягнат до услугите на финансовите институции. Те предпочитат вместо това да помолят за помощ семейство и приятели, но скоро осъзнават каква голяма грешка това може да бъде. Всеки, който е искал пари назаем от познат, знае колко много парите могат да променят отношенията помежду ви. От най-добри приятели вие се превръщате в кредитор и кредитополучател. За съжаление, в този случай дискретността, от която често се нуждаете при нужда от пари, е трудно постижима. Често ставаме жертва на осъдителните погледи на приятелите си, когато решим да се поглезим с нова покупка, въпреки че им дължим пари или на честите намеци за това кога ще успеем най-сетне да си изплатим задълженията. Онлайн кредитите се изплащат на равни вноски в продължение на месеци като срокът изцяло зависи от вас и вашия избор по време на кандидастване. Затова нашият съвет е да не рискувате отношенията си със семейство и приятели като ги натоварвате излишно с допълнителни финансови усложнения.

Онлайн кандидатстване за кредит от TBI Bank

За да кандидатствате за онлайн кредит от TBI Bank, всичко, което трябва да направите е да посетите  нашия сайт, където много лесно и интуитивно ще се ориентирате относно процеса по кандитатстване. На началната страница ще забележите нашия кредитен калкулатор, който ще ви помогнете да персонализирате кредита си по най-добрия и удобен за вас начин. Тук ще можете да изчислите лихвата си на база на сумата и срока за изплащане, които сами изберете. Те могат да варират като съответно сумата да достигне от 300 лв. до 15 000 лв., а срокът – до 60 месеца. След като сте потвърдили особеностите на вашия кредит, в следващата стъпка ще трябва да въведете своите лични данни от документа ви за самоличност, както и телефон или имейл адрес, на които нашите финансови консуланти ще се свържат с вас, за да ви информират дали сте одобрени за онлайн кредит, както и да ви разяснят следващите стъпки за получаване на желаната сума. Преди да потвърдят вашия кредит нашите консултанти извършват проверки в Националния кредит регистър (НКР), както и в Националния Осигурителен Институт (НАП), проверяват дали сте осигурено лице и дали имате трудов договор.

След вашето одобрение още до края на деня ще можете да получите посочената от вас сума в процеса на кандидатстването.

За ваше удобствто сме разработили TBI Bank мобило приложение, което ще ви помогне да следите задълженията си, да видите колко вноски са вече внесени, колко ви остават, какви са падежните дати и още много други  неща. Самите мечени плащание могат да се извършват директно чрез приложението или по банкова път, през Cashterminal, ePay, на касите на EasyPay или FastPay  или на място в нашия офис.

Ако се нуждаете от допълнителна помощ при своето кандидатстване за онлайн кредит не се колебайте да се свържете с нашите кредитни консултанти, които са на линия 24/7. Можете да го направите по телефон, имейл, в онлайн чата на нашия сайт, както и в наш офис.