• За теб
  • За твоя бизнес
  • За tbi bank

Какво да пазаруваш по време на Черен петък

Има един ден в годината, в който черното е повод за празник у нас и това е Черен петък. Да си „на черно“ си е истинска привилегия и за търговци, и за купувачи. Ако си се чудил някога защо този епичен шопинг период се отбелязва точно с този цвят, обяснението е следното: години назад, когато счетоводството се e извършвало ръчно, с черно са се отбелязвали цифрите на печалба, а с червено се маркирало, когато компанията е на загуба. Така през 60-те години на миналия век в Америка се родил и прочутият Черен петък, а до ден днешен в разговорната ни реч остава фразата „на червено“.

Последният петък на ноември лесно ще те вкара в Рая на покупките и „на червено“, ако не внимаваш. Почти всички търговци пускат невероятни намаления дни преди и след този ден и може лесно да се озовеш в един омагьосан кръг, в който купуваш какво ли не без дори да се замисляш дали си струва. Ако си Бил Гейтс или Ричард Брансън, финансите едва ли ще се окажат проблем, но в случай, че боравиш с по-малки бюджети, е по-добре да имаш план и някакви „познания“ по пазаруване.

Ето и няколко идеи от нас какво е най-изгодно да планираш в списъка с покупки за Черния петък.

Едра черна и бяла техника

И сам си се досетил, че намаленията се усещат най-значително, когато пазаруваш по-скъпи стоки.  LED-телевизори, системи за домашно кино, кухненски уреди като печки, хладилници, перални, сушилни – каквото ти душа иска, можеш да намериш в различни разновидности на осезаемо по-ниски цени.
За да балансираш месечния си бюджет, се възползвай от кредит Бързи покупки на TBI Bank и пазарувай с размах в магазините на нашите партньори.

Дребна бяла и черна техника 

Докато сме на вълна техника, няма как да не споменем стотиците лаптопи, телефони, епилатори, миксери, сокоизтисквачки от ново поколение и т.н., които ще направят живота ти много по-лесен. Като част от асортимента на големи и малки вериги, те също вървят с големи намаления и си заслужава да ги добавиш към листата с покупки.

Зимни стоки 

Тъй като Черен петък е първият голям повод за зимни намаления (след това има коледни базари и промоции, а през януари-февруари често и предпролетни намаления), търговците се възползват максимално и опитват да продадат зимните си стоки ударно. Можеш да намериш изгодни предложения за зимни гуми, зимни палта, отоплителни уреди, настилки, сезонни спортове (ски, сноуборд, кънки на лед), обувки и др. Купи си много повече неща със специалните оферти на TBI Bank за пазаруване на вноски.

Козметика 

За козметиката сезон няма, но пък в дните на Черен петък може да попаднеш на страхотни финансови находки. Голяма част от предлаганите маркови парфюми са на по-ниски цени, декоративната козметика на редица луксозни брандове също лесно влиза в твоя джоб. Сега е твоят шанс да заредиш тоалетката си.

Аксесоари

Никога не е излишно да добавиш още един часовник или бижу към колекцията си. А защо да не купиш коледен подарък още през ноември за скъп човек? Разгледай внимателно онлайн магазините, за да огледаш намаленията, които ти предлагат. Не се плаши от цените, можеш да си ги позволиш, TBI Bank работи с различни вериги за бижута, с които е разработила оферти за теб в периода на намаления.

Вади листа и започвай със списъка. Чака те един луд, луд шопинг!