• За теб
  • За твоя бизнес
  • За tbi bank

Какво трябва да знаеш, ако кандидатстваш за кредит до 10 000 лв.

Предлагането на кредити към момента е голямо и разнообразно. Преди да вземеш решение, трябва да си наясно каква сума ти трябва, какви са условията по кандидатстването за нея и разбира се, как можеш да я заявиш. Докато повечето небанкови финансови институции предлагат кредити до няколко хиляди лева, от банковите можеш вече да заявиш без гарант кредит до 15 000 лв. Кандидатстването е възможно, както на място в офис, така и онлайн.

TBI Bank например предлага кредит до тази сума, която можеш бързо и лесно да заявиш, както ти е удобно.

Какво трябва да знаеш, преди да се насочиш към банковия офис?

Сред основните изискванията при кандидатстване за кредит до 15 000 лв без поръчител в банков офис или компания за бързи кредити е да притежаваш документ за самоличност. Повечето институции искат и наличие на трудов договор. В случай, че искаш да получиш сумата по кредита си по банкова сметка, ще трябва да предоставиш такава или да си откриеш в съответната банка кредитор, ако това влиза в условията за заявяване и усвояване на кредит.

Обърни внимание на условията по договора

Получаването на средствата е сладката част след сключването на заем. Не забравяй обаче, че за да запазиш кредитната си история и да не изпаднеш в  затруднения, трябва много добре да си запознат с условията по кредита и да си плащаш вноските редовно и навреме. Прочети внимателно договора си и при неясноти, не се колебай да попиташ банкера или кредитния консултант.

Сравни кредитите и кредиторите

За да вземеш най-доброто за теб решение, се информирай точно кои институции какви кредити предлагат. Можеш лесно да изчислиш месечните си вноски на калкулаторите в техните сайтове или да посетиш финансови портали, в които вече има сравнения на отделните кредитори и техните продукти.

Изисквания за възраст

Без значение дали кандидатстваш онлайн или офлайн, няма как да получиш одобрение за кредит, ако нямаш навършени 18 години. Някои банки и кредитни компании изискват да имаш навършени 21 или 23 години, за да разгледат заявката ти. Всичко това е описано в условията за кандидатстване, така че чети внимателно.

Как да получиш онлайн кредит до 15 000 лв?

Можеш да кандидатстваш онлайн от всяко устройство с интернет. При много от рекламираните онлайн кредити, само част от процеса се случва дигитално. В TBI Bank обаче, целият процес по взимане на онлайн кредит до 15 000 лв. е изцяло дигитален – от заявяването, през идентификационния процес и подписването на договора до усвояването на средствата.

Всичко това се случва в безопасна среда чрез преминаване на няколко стъпки. В продуктовата страница на уебсайта на банката има подробни инструкции как да направиш заявката си. Обичайно процесът преминава с попълване на данни, отговор на заявката, процес на идентификация, подписване на договор. След одобрение можеш да получиш парите си в рамките на ден (ако имаш сметка към банката още по-бързо).

Предимства и недостатъци при онлайн кандидатстването за кредити

С напредването на технологиите вече много по-лесно имаш достъп до средства по всяко време, които можеш да заявиш. Без значение кога и къде се намираш, заявяването на кредит до 15 000 лв. е възможно и лесно 24/7. Онлайн процесите пестят време, съобразяване с работен график на институцията и разходки до офиса, а също така скъсяват и бюрократичните процеси и са по екологично ориентирани, тъй като всичко се случва без хартия.

Уви, технологиите не са безгрешни и понякога може да се случат технически проблеми и забавяне на някои процеси, които не зависят от теб и може да те изнервят. Допълнително, когато процесът е онлайн, човек сякаш се чувства длъжен да бърза и в стремежа си по-бързо да приключи всичко, изпуска някои детайли. Имай предвид, че не си длъжен да подписваш на секундата, в която получиш договора си. Отдели достатъчно време да се запознаеш с информацията в документите и ако нещо не ти е ясно, се свържи с Центъра за обслужване на клиенти, където ще получиш съдействие и нужната информация, преди да подпишеш, каквото и да било.