Начало Blogs Какво трябва да знаеш, ако кандидатстваш за кредит до 10 000 лв.

Какво трябва да знаеш, ако кандидатстваш за кредит до 10 000 лв.

Предлагането на кредити към момента е голямо и разнообразно. Преди да вземеш решение, трябва да си наясно каква сума ти трябва, какви са условията по кандидатстването за нея и разбира се, как можеш да я заявиш. Докато повечето небанкови финансови институции предлагат кредити до няколко хиляди лева, от банковите можеш вече да заявиш без гарант кредит до 15 000 лв. Кандидатстването е възможно, както на място в офис, така и онлайн.

TBI Bank например предлага кредит до тази сума, която можеш бързо и лесно да заявиш, както ти е удобно.

Какво трябва да знаеш, преди да се насочиш към банковия офис?

Сред основните изискванията при кандидатстване за кредит до 15 000 лв без поръчител в банков офис или компания за бързи кредити е да притежаваш документ за самоличност. Повечето институции искат и наличие на трудов договор. В случай, че искаш да получиш сумата по кредита си по банкова сметка, ще трябва да предоставиш такава или да си откриеш в съответната банка кредитор, ако това влиза в условията за заявяване и усвояване на кредит.

Обърни внимание на условията по договора

Получаването на средствата е сладката част след сключването на заем. Не забравяй обаче, че за да запазиш кредитната си история и да не изпаднеш в  затруднения, трябва много добре да си запознат с условията по кредита и да си плащаш вноските редовно и навреме. Прочети внимателно договора си и при неясноти, не се колебай да попиташ банкера или кредитния консултант.

Сравни кредитите и кредиторите

За да вземеш най-доброто за теб решение, се информирай точно кои институции какви кредити предлагат. Можеш лесно да изчислиш месечните си вноски на калкулаторите в техните сайтове или да посетиш финансови портали, в които вече има сравнения на отделните кредитори и техните продукти.

Изисквания за възраст

Без значение дали кандидатстваш онлайн или офлайн, няма как да получиш одобрение за кредит, ако нямаш навършени 18 години. Някои банки и кредитни компании изискват да имаш навършени 21 или 23 години, за да разгледат заявката ти. Всичко това е описано в условията за кандидатстване, така че чети внимателно.

Как да получиш онлайн кредит до 15 000 лв?

Можеш да кандидатстваш онлайн от всяко устройство с интернет. При много от рекламираните онлайн кредити, само част от процеса се случва дигитално. В TBI Bank обаче, целият процес по взимане на онлайн кредит до 15 000 лв. е изцяло дигитален – от заявяването, през идентификационния процес и подписването на договора до усвояването на средствата.

Всичко това се случва в безопасна среда чрез преминаване на няколко стъпки. В продуктовата страница на уебсайта на банката има подробни инструкции как да направиш заявката си. Обичайно процесът преминава с попълване на данни, отговор на заявката, процес на идентификация, подписване на договор. След одобрение можеш да получиш парите си в рамките на ден (ако имаш сметка към банката още по-бързо).

Предимства и недостатъци при онлайн кандидатстването за кредити

С напредването на технологиите вече много по-лесно имаш достъп до средства по всяко време, които можеш да заявиш. Без значение кога и къде се намираш, заявяването на кредит до 15 000 лв. е възможно и лесно 24/7. Онлайн процесите пестят време, съобразяване с работен график на институцията и разходки до офиса, а също така скъсяват и бюрократичните процеси и са по екологично ориентирани, тъй като всичко се случва без хартия.

Уви, технологиите не са безгрешни и понякога може да се случат технически проблеми и забавяне на някои процеси, които не зависят от теб и може да те изнервят. Допълнително, когато процесът е онлайн, човек сякаш се чувства длъжен да бърза и в стремежа си по-бързо да приключи всичко, изпуска някои детайли. Имай предвид, че не си длъжен да подписваш на секундата, в която получиш договора си. Отдели достатъчно време да се запознаеш с информацията в документите и ако нещо не ти е ясно, се свържи с Центъра за обслужване на клиенти, където ще получиш съдействие и нужната информация, преди да подпишеш, каквото и да било.