• За теб
  • За твоя бизнес
  • За tbi bank

Колко струва един дрон и какво можете да закупите на българския пазар?

Днес едва ли има млади хора, които да не знаят какво представлява един дрон. Дали ще бъде използван в транспорта, военното дело или за забавление, дроновете станаха много широко популярни особено през последните няколко години. Всеки мечтае как ще пътува до приказен остров и ще прави красиви снимки високо в небето или ще заснеме някое събите, както никога досега. Ако вие също сте в търсене на нов дрон, то тази статия е точно за вас. Тук ще разкажем повече за най-популярните модели любителски дронове, както и каква е цената на дрон у нас.

Какво представлява един дрон?

Дроновете, наричани още „безпилотни летателни апарати“, са предназначени да изпълняват задачи, които варират от ежедневни и стандартни до прекалено опасни, за да бъдат извършени физически от човек. Тези, подобни на роботи превозни средства, могат да бъдат използвани за спасяването на жертви от лавини в швейцарските Алпи, за доставяне на направени от вас покупки директно на прага ви, провеждането на научни изследвания в някои от най-екстремните климати на планетата, и много други неща.

Първоначално разработени за военната и аерокосмическата индустрия, дроновете са намерили своето място на масовия пазар поради повишените нива на безопасност и ефективност, които носят. Тези роботизирани летателни апарати работят без пилот на борда и с различни нива на автономност. Нивото на автономност на дрона може да варира от дистанционно пилотирано (човек контролира движенията му) до усъвършенствана автономност, което означава, че той разчита на система от сензори и детектори за изчисляване на своето движение.

От гледна точка на дроновете за масова употреба, те могат значително да се различават по размер, цена, фунцкионалности и други. Най-често дронът има четири независими перки, които му позволяват да е силно маневрен и лесно да сменя посоката си на летене. При закупуване на един дрон, комплектът включва също така и пулт с всички необходими бутони, на който можете да поставите телефона си, използвайки дисплея му за визуализация.

Дрон – цена, модели и спецификации

Дроновете могат да бъдат категоризирани според тяхната употреба (търговска или потребителска), както и начина на изграждане. Развлекателните дронове могат да варират от под 100 лв. до над  2 000 лв., в зависимост от тяхното качество, както и това на кадрите, които могат да заснемат като повечето професионални дронове могат да достигнат цена от 4 000 лв. Най-често срещаният потребителски дрон е многороторният. Името му идва от броя на витлата, които използва за полета си. Повечето многороторни дронове са квадрокоптери, което означава, че използват четири витла. Тези дронове обикновено се използват за фотография и видеонаблюдение и често са по-лесни за маневриране и по-достъпни от други модели за развлечение. Други видове дронове, използвани за забавление са състезателните и игралните. Ако купувате първия си дрон и досега не сте управлявали такъв, то нашият съвет е да започнете с по-малки и евтини модели, тъй като има голяма вероятност да претърпите една или две леки катастрофи по пътя си.

Колко струва един дрон с камера?

Ако искате да съвместите влечението си към управление на летящия обект със страстта си към фотографията, то задължително се насочете към някои от моделите дронове с камера. За щастие, на пазара по-голяма част от дроновете вече предлагат камера, както и 4К видео заснемане.

Качеството на камерата и видео заснемането, обаче могат силно да повлияят на цените на дроновете. Така например дронове за 100 лв. често дори нямат камера или, ако имат тя не би задоволила дори непрофесионалните фотографи. Ако цената на дрон стигне 1 000 или 2 000 лв, вие можете да притежавате 48MP и 60fps камера, на която и най-добрите фотографи ще се възхитят.

Мини дрон цена

От друга страна, за под 1 000 лв. вие можете да се сдобиете с една от най-добрите марки дрон на пазара – DJI, запасен със всички екстри, необходими за начинаещи. DJI Mini 2 например предлага възможност за до 6 км видеозаснемане, повече от 30 минути батерия, както и силна устойчивост при вятър. Изключително малък и компактен, той се побира лесно в раница и може да бъде закупен на цена между 800 – 900 лв.

Други китайски марки много бързо навлизат на технологичния пазар. Именно такава е Xiaomi – те предлагат богат набор от функционалности и изчистен дизайн на много досъпни цени. От Xiaomi можете да получите 4K видеозаснемане, сензори за избягване на препятствия, възможност да улавяте кадри под разлни ъгли, да следите параметрите си в реално време и много други на цена под 1 200 лв. Подобни характериситики, предлагани от други марки биха стигнали много по-висока сума.

Помощ от TBI Bank при купуване на дрон

Въпреки че цените на дронове силно варират и на пазара навлизат все повече модели на разумни цени, закупуването на дрон често е голям разход за всяко домакинство, особено когато искате да се поглезите с някои от по-новите модели с многообразни функционалности, като тези, които ви представихме по-горе. Ако купуването на първия ви дрон е ваша мечта, не я жертвайте заради липса на достатъчно средства. Кандидатствайте за бърз кредит от TBI Bank и се възползвайте от кредит без поръчител до 3 000лв.! Направете всичко това дори без да посещавате някой от нашите клонове. Спестете си реденето по опашки и кандидатствайте изцяло онлайн. Всичко, което трябва да направите, е да посетите нашия интеренет сайт и може да разполагате със средствата за новия си дрон още същия ден.