• За теб
  • За твоя бизнес
  • За tbi bank

Колко струва една сватба?

Най-добре е човек да се жени само веднъж. Това е пищна и колоритна церемония, която може да се проведе на няколко места, с различни хора, с изразходването на много средства и необходимостта от предварителна организация.Трудно може да се изчисли колко струва сватба и разходите по цялата организация на едно сватбено тържество, защото всичко зависи от желанието и възможностите на младоженците и техните родители и приятели. На тържеството може да присъстват много хора, да има музика на живо, фотографи, видеозаснемане, фойерверки, арка, специална украса, ресторант и други различни уникални прояви, които може да украсят незабравимия за двамата влюбени ден.

Не е задължително сватбата да бъде обсипана с лукс, пищност и разточителство, за да бъде щастлив бракът. Истинската любов не се купува и продава, а точно тя прави отношенията между мъжа и жената красиви и уникални. Все пак обаче, нека се опитаме да разберем колко излиза една сватба и какво бихте могли да включите във вашето тържество.

Колко струва сватба за 50 човека?

Разликата в цената е толкова голяма, колкото са възможностите и очакванията на младоженците. Една цена за сватба на кралски особи не може да се сравнява с тази на обикновения гражданин, но и при последните може сумата да варира съществено. Колко пари струва сватба зависи от това какви услуги искате да ползвате и колко екстри ще включите в тържеството. Цената може да варира от 2000-3000 лева до 10000 лв и повече.

Колко струва фотограф за сватба?

Тези услуги са много популярни за едно сватбено тържество, въпреки наличието на камери в телефоните на всички присъстващи. Усещането от професионално направените фотографии и клипове е съвсем различно, а за този случай е несериозно да се доверите на аматьорски изпълнения, които ще гледате след това цял живот.

Цените за тази услуга са различни в големите градове и малките населени места и варират между 700-2000 лв, като от значение е и дали ще поръчате фотограф от другия край на България. Тогава ще се наложи да му заплатите и транспорта.

Видеозаснемане на сватба: цена според продължителността на “лентата”

Сватбеното тържество може да продължи различно време, но цените за тази услуга варират между 600-2500 лв. Днес качеството на видеото е по-високо от преди години. Времетраенето на видео продукцията също се намали с около час (от три часа на два) за цялото тържество, като в същото време обработката на видео материалите включват сложни детайли и монтажи, които правят крайната картина още по-качествена. Както фотографите, така и операторите вземат според класа на услугата. По-високият клас специалист предоставя по-високо качество и изисква по-високи цени. Заради популярната YouTube платформа и социалните мрежи много младоженци правят съкратен клип с продължителност до 7 – 10 мин, в който показват в резюме най-важните моменти от сватбата. Клип с такава дължина е удобен за качване в YouTube, фейсбук или в други социални мрежи.

Заснемане на сватба с дрон: цена и особености

Професионално заснетото видео от височина е много въздействащо. Днес дронът може да извърши много качествени снимки до 500 метра над земята. Цените варират според услугата, времетраенето и екстрите – от 150 до 550 лв на видеозаснемане. Цената зависи от големината на риска за техниката и хората, от сценария и режисурата, транспортните разходи на ангажираните в проекта хора, от дължината на видеоматериала и снимките, от времетраенето на ангажимента и други подобни фактори.

DJ сватба: цена на час и особености

Не е задължително да ползвате услугите на DJ или музика на живо. Можете да ползвате услугите на познат с хубава уредба, но разликата ще си проличи по време на тържеството. Професионалното озвучаване ще ви струва различно според качеството на услугата и нивото на дисководещия варира от 100 до 200 лв/час.

Украса за сватба: цена

В сватбената украса може да се включат много детайли, като изработка на арки, панделки, цветя, салфетки по вкус, пътека, свещници, стойки, украса на масата на младоженците и на гостите и др. Част от тях са разгледани в отделна подточка, но цената за всички тези услуги може да варира от 200 до 1500 лв.

Цветя за сватба: цена

Не е възможно да има сватба без цветя! Аранжирането на церемонията изисква подредени с вкус красиви и свежи цветя. Предлагат се също и качествено изработени изкуствени цветя, които могат след това да се ползват за друга церемония Арка за сватба: ценаили да ги продадете. Така атмосферата придобива романтичен и автентичен характер и едва ли може да се намери нещо по-подходящо за целта. Освен за украса на ресторанта или салона за бракосъчетание, цветя се подаряват и на булката, а защо не и на другите близки от семейството. Цената на изкуствените букети започва от 50-170 лв, а стойността на всички цветя може да стигне от 500 до 3000 лв.

Арка за сватба: цена

Друга част от украсата на тържеството е сватбената арка, под която преминават младоженците. Тя струва между 10 и 100 лв, когато е изработена само от балони, а ако включва и цветя, цената може да се покачи до 100 – 1000 лв.

Меню за сватба: цена

В ресторанта ще прекарате най-дълго време и подготовката за там включва сватбено меню, цената на което може да варира също от броя на гостите и ястията. От значение е къде се провежда сватбата. Ако сте в 5-звезден хотел, менюто може да струва значителна сума за 50 човека, докато в някой по-скромен ресторант или наета зала, в която да платите само доставката на храната, може да се вместите и бюджет от 1000 лв.

Ето допълнителни цени за други сватбени принадлежности и развлечения:

• Фойерверки за сватба: цена от 30 до 750 лв.

• Покани за сватба: цена от 1 до 10 лв.

• Кутия за сватба: цена от 16 до 35 лв.

• Бъклица за сватба: цена от 35 до 47 лв.

• Огнено шоу за сватба: цена от 100 до 2000 лв. Цената зависи от това къде ще бъде изпълнено то, дали е във външни условия или вътре, където степента на риск е по-голяма.