• За теб
  • За твоя бизнес
  • За tbi bank

Купи правилния подарък

Чакат те весели и шумни празници, но преди това и някои предизвикателни  задължения, а именно – избирането на куп подаръци за различни по интереси, пол и възраст хора. Да, задачата е трудна и дори да искаш да зарадваш искрено всеки приятел и роднина, вече поне веднъж си изпаднал в безсилие и си си задавал въпроса: „А на него/нея какво да му/й купя?“.

Освен ако не искаш просто да отбиеш номера с някое клише (което е допустимо за тези, които не са ти много близки), се мобилизирай и направи кратко прочуване. Отговорът на този въпрос може би е съвсем близо до теб. Как да го откриеш?

1. Раздели хората на групи 

Преди за започнеш да мислиш за конкретен подарък, трябва да си наясно колко пари си готов да отделиш за него, респективно за съответния човек. За тези, които са ти по-близки, логично ще си готов да похарчиш повече и те ще отидат в списъка със „специалните подаръци“.
За тези, които са ти познати или роднини, които виждаш веднъж годишно, можеш да минеш и с не толкова лични подаръци.

2. Анализирай какво знаеш за всеки човек 

Близките си хора познаваш добре, така че имаш представа от какво се вълнуват, имат ли хобита, имат ли нужда от някаква вещ, как се обличат и т.н. Започни да попълваш срещу името до какви изводи си стигнал и това ще те насочи към подаръка, на който биха се зарадвали.

3. Жокер от приятел 

Ако изпитваш затруднения, винаги можеш да потърсиш помощ от приятел или близък. Той може да познава по-добре от теб човека, когото искаш да изненадаш и да ти даде полезен съвет.

4. Комбинирай се с още хора и вземете нещо по-голямо 

Често мечтаем за подаръци, които изискват по-голяма инвестиция.  Ако твой близък/приятел е намекнал, че иска нещо, което не е по силите му финансово, можеш да го изненадаш за празниците, като се комбинираш с други хора и заедно го закупите.

5. Попитай самия човек

Да, така вероятно ще развалиш изненадата, но с възрастта тя вече не е най-важна. Замисли се дали предпочиташ нещо изненадващо, но напълно непрактично или да получиш това, което всъщност си искал и може да ти влезе в употреба?
Ако се колебаеш можеш директно да предложиш на своя близък да си избере от няколко неща и пак накрая да имаш конкретна идея за подарък.