• За теб
  • За твоя бизнес
  • За tbi bank

Модели и цени на електрическите велосипеди у нас

Коронавирус пандемията, както и изменението на климата от последните години подтикнаха много от нас да преосмислят начина си на живот и предвижване. Много хора се качиха на колело, на тротинетки, но превозното средство, което завладя света е именно електрическия велосипед – било то закупен нов, или нает. Ако искате да откриете нов, удобен и еклогичен начин да стигате до работа, тази статия ще ви даде повече информация за това каква е цената на електрически велосипед и какво трябва да знаете преди да се втурнете към магазина.

Какво представлява електрическия велосипед?

Години наред сме се сблъсквали с обемисти, скъпи и неудобни електрически велосипеди, чиято батерия има силно ограничена издърлжливост. Отне време, но това определно успя да се промени. Днес велосипедите са по-привлекателни, по-мощни и по-леки от всякога, като вече не ви е необходима физическа сила, за да ги карате, както беше преди. Електрическите велосипеди осигуряват бързо предвижване, избягвайки задръстванията и спестяват на планетата ни вредните изпарения.

Ако сте в търсене на електрически велосипед, може би сте забелязали, че техните цени значилтено се повишиха през последната година. Множество фактори оказаха влияние на това, включително коронавирус пандемията, която силно усложни световната верига на доставки. Цените на електрически велисопеди са високи, но за това ние трябва да спрем да гледаме на тях като играчки, а вместо това да ги сравнямаме с останалите транспортни средстава на пазара. Можете да използвате електрически велосипеди за разходка, да им се доверите, когато возите децата си на училище или летите надолу по хълм с 50 км в час ( разбира се с каска и екипировка). Затова и много хора гледат скептично на по-скъпите електрически велосипеди, но в същото време са склонни да дадат десетки хиляди за автомобил.

Каква може да е цената на електрически велосипед

В зависимост от това какъв електрически велосипед търсите, спрямо неговата мощност, размер, тегло и много други фактори, цената може да варира от 1 500 лв. до близо 9 000 лв. За да ви помогнем да направите най-правилния избор, тук ще ви представим някои модели от различни класове.

B’TWIN например предлагат голямо разнообразие от електрически велосипеди на достъпни цени като например сгъваемият Tilt 500, който може да бъде закупен на цена под 1 500 лв. на българския пазар. Велосипедът е оборудван с 500W безчетков мотор и батерия, издържаща до 35 км в икономичен режим или 20 км в спортен. Притежава също така алуминиева рамка и спирачки, както и 6 скорости. Можете да разглобите велосипеда си само за 15 секунди, за да го приберете или транспортирате лесно в автомобила си. Изключително лек и компактен, подходящ е за хора с височина от 145 см до 185 см, което го прави идеалният икономичен електрически велосипед, както за вас, така и за вашето дете. Не се притеснявайте, ако нещо се случи с велосипеда, тъй като B’TWIN предалагат доживотна гаранция!

Други велосипеди от малко по-висок клас, които можете да закупите на българския пазар, са градските електрически велосипеди на ELOPS, с които можете да се сдобиете за сума между 2 000 и 2500 лв. Те не се разглобяват, по-големи са на размер и са идеални за градски условия. Предлагат 7 скорости, ергономична стойка и широки гуми. Велосипедът притежава LED осветление и дискови спирачки, които осигуряват отлична видимост и правят предвижването ви в града по тъмно сигурно и безопасно. Високата алуминиева рамка е лека, но в същото време твърда, придавайки отлична динамика при каране. Не случайно велосипедът е градски. Той осигурява гладко возене и комфорт дори и по малките павирани софийски улици благодарение на амортесьорната си вилка, която спомага за поглъщането на вибрациите по пътя и омекотяването на сътресенията при возене. Градският електрически велосипед на ELOPS успява лесно да премине през всички малки препятствия и неравности като дупки, тротоари и трамвайни линии благодарение на 28-инчовите гуми с голямо сечение.

Друг лидер в производството на електрически велосипеди на българския пазар е Rockrider. Един от техните велосипеди E-ST520 е с мощност от 250 W, позволяващ спортно каране в продължение на 2.5 часа. E-ST520 e идеалният планински велосипед, позволяващ лесно въртене на педалите и преминаване на препятствия. Рамката, от друга страна, осигурява изключителна здравина при захващането на батерията за тялото на велосипеда. Моторът на велосипеда е произведен изцяло за каране в планина и неравни терени като помага при преодоляването на стръмни наклони с голяма денивелация.

Rockrider предлагат и елетрически велосипеди на по-висока цена от над 4 000 лв. Моделът E-ST900 притежава мотор с 500 Wh, който позволява да карате по спортни планински терени в продължение на поне 3 часа. Моторът е разположен централно на велосипеда, което позволява лесното въртене на педалите дори по големи наклони. Лагерите са капсуловани, което го предпазва от неблагоприятните климатични условия, особено при планински преходи. Батерията е изключително здраво закрепена за тялото на велосипеда, което предотвратява появата на вибрации при неравни преходи. Обезопасяващата функционалност на велосипеда включва ключ, с който  можете да извадите или поставите отново батерията на обозначеното й място.

По-големите почитатели на електрическите велосипеди могат да се насладят на един по-висок клас 1000-ватови велосипеди, които могат да достигнат скорост от 60 км/ч в завимост от теглото на шофьора, терена и личните ви предпочитания. Ако искате да използвате електрическия си велосипед за приятно каране из града или парка, 750-ватовият е повече от способен да задоволи тази нужда. Той ви позволява да въртите педалите бързо и да се движите със сравнително висока скорост, но все пак да се наслаждавате на преживяването и на гледката. От друга страна, ако карате 1000-ватов електрически велосипед, скоростта ще бъде доста по-висока, но определено няма да можете да се любувате на природата или гледката около вас. Тук голямо значение има какво търсите в съответния велосипед – тръпката от високата скорост или умереното каране за забавление. Разбира се, цената на 1000 W електрически велосипед отговаря и на неговите спецификации и достига поне 5 000 – 6 000 лв.