• За теб
  • За твоя бизнес
  • За tbi bank

Най-предпочитаните дамски автомобили

През последния век разрастването на градовете е породило необходимостта от придвижване на големи разстояния за кратко време. Ако преди 100 години да имате кола е било лукс, то в наши дни това е необходимост. За последните 20 години ролите на мъжа и жената в семейството са се изравнили, като днес е напълно нормално да видите представител на нежния пол да води децата на училище, да пазарува и да върши всекидневни задачи с помощта на автомобил. За съжаление пандемията от корона вирус рязко сви семейния бюджет, което от своя страна изисква закупуване на евтина дамска кола.

Какво търси жената в един автомобил?

За една жена, изпълняваща задачата на отговорен родител на първо място стои безопасността. Макар и да говорим за кола втора ръка, всички системи за сигурност трябва да работят безупречно. Няма нищо по-ужасяващо за един родител от това децата му, а дори и самият той да бъдат изложени на риск.

Друга характеристика, която се търси в колата е тя да бъде бърза. Това обаче не означава, че ще бъдете като Шумахер и ще се състезавате из улиците на града за Гран при на Монако. Въпреки това, при необходимост автомобилът трябва да бъде пъргав. Представете си следната ситуация. Затрупани сте от работа, но шефът ви моли да отидете до единствения офис на куриер, който се намира на другия край на града. Ето тук бързият автомобил би ви спестил ценно време.

Друг показател, по който се избира превозно средство е неговата компактност. Това носи две предимства. По-малка кола означава и по-малко разходи за застраховка, данък и дори в най-лошия случай – ремонт. Освен това по-малкия размер на автомобила ще намали разходите за гориво. Сигурно звучи незначително, но това ще ви доближи повече до спестяване на пари за онази мечтана почивка през лятото в Гърция, където ще се излежавате под слънцето и ще хващате тен.

Не на последно място, но с най-голямо значение е и самата цена на автомобила, който търсите да закупите. Перфектната дамска кола, която да отговаря на всички от по-горе споменати критерии може да се намери на прилична цена до 10 000 лева. Погледнато на пръв поглед това наистина не е малка сума, но трябва да се има в предвид, че пандемията от корона вирус, която ни сполетя, ограничи вноса на автомобили втора ръка, а това от своя страна повиши цената. За щастие, все още могат да се намерят коли, които да отговарят на вашите нужди и бюджет.

Най-предпочитаните дамски автомобили

В зависимост от техническите характеристики, както и самата марка, спрямо мощност, икономичност и компактност, цената на тези автомобили варира между 3000 лв. до 9000 лв. За да направите правилния избор ще ви запознаем с някои от най-желаните дамски модели коли.

На-първо място сред дамите се нарежда френската марка Пежо, която се радва на голямо популярност през последните 2 десетилетия. Един от на-предпочитаните сред жените е моделът 206. Тази кола може да бъде намерена на българския пазар на цени между 2000лв. и  6000лв. В този ценови диапазон могат да се открият екземпляри, които предлагат кожен салон, климатик, а дори понякога, с малко късмет можете да попаднете на кола, която да е с автоматична скоростна кутия, което я прави идеална за натовареното ежедневие в градска среда. Това е един автомобил, който предлага в себе си икономичност и евтина поддръжка. Благодарение на своята компактност, разходите за застраховка и данък са минимални. Макар сравнително малък, тази кола е идеална за една дама, която току-що е станала шофьор. Въпреки това, автомобилът предлага достатъчно място, което го прави перфектен за родител с две деца.

Друг модел, който е по-висок клас, но е много търсен сред дамите е автомобил на немската марка Volkswagen, а именно Beetle. По отношение на цени, варират между 6000 лв. и 9000лв. Емблематичният модел, известен още като костенурка идва с два вида двигатели. Ако ежедневно ви се налага да пътувате из града по задачи, то трябва да изберете бензиновия двигател, тъй като този тип агрегати са по-издръжливи в градска среда. Ако сте авантюристи и обичате да пътувате, перфектния избор ще бъде дизеловия двигател, който е устойчив на дългите преходи. Освен това Beetle предлага на дамите шофьори една уникална екстра, а именно възможността колата да е кабрио. През летните месеци, това ще ви даде преднина сред приятелките, в напреварата, коя ще има повече тен за летния сезон.

Не на последно място е и марката Mini Cooper. Макар този автомобил да е висок клас, в България могат да се намерят качествени и надеждни автомобили на цени от 10 000 лв. Уникалният дизайн, предоставен от британските инженери е сред най-актуалните и предпочитани сред дамите. При тези превозни средства базовите характеристики са еквивалент на кола с много екстри. Тук не само салона е обшит с кожа, но също така таблото и волана. Освен това автомобила разполага с навигация, което е голямо предимство, когато сте на ново и непознато място, а дори улеснява и условията в градска среда. Скоростната кутия е автоматична. Освен това Mini Cooper предлага на дамите шофьори една уникална екстра, а именно възможността колата да е кабрио. Така не само ще събирате погледите на пешеходците наоколо, но през летните месеци, това ще ви даде преднина сред приятелките, в напреварата, коя ще има повече тен за летния сезон.

Как да купим автомобил без да товарим бюджета си?

Закупуването на автомобил е цяло преживяване, което коства не само финансови средства, но също така и време. В България няма брокери на коли втора ръка, които да предлагат възможност за лизинг. За щастие всяка дама, която желае да се сдобие с превозно средство може да се възползва от кредитите до 15 000лв. на TBI Bank, които предлагат гъвкави условия, както и бързо и лесно погасяване Най-хубавото е, че всеки клиент може да получи заем без лична карта и без посещение на техен офис, а само с няколко клика онлайн.