• За теб
  • За твоя бизнес
  • За tbi bank

Наслади се на празниците без стрес

Коледните и новогодишните празници са колкото радостни и щастливи, толкова и стресиращи. Очакват те семейни събирания с куп роднини, много от които вероятно дори не харесваш, сериозни разходи за подаръци, за посещения у приятели и не на последно място – средства, за да напълниш трапезата. Уморяващо и поглъщащо време е и предколедното почистване и украсяване.

Без паника! Ще се справиш с всичко по-лесно и бързо, ако следваш няколко прости насоки:

1.    Планирай активностите си 

Едва ли ще можеш да планираш точно всички празнични събирания, на които ще присъстваш, но пък можеш да си отбележиш тези, на които ще си домакин. Това ще ти помогне от по-рано да напазаруваш и да направиш менюто. Също така ще ти е в помощ и при изготвяне на празничния бюджет.

2.    Осигури си необходимия бюджет

Парите са една от най-големите причини за стрес по празниците. Никога не стигат?! Ако си планираш добре разходите, ще знаеш каква сума ти е необходима. Лесно и бързо можеш да изтеглиш потребителски кредит до 15 000 лв. от TBI Bank и да си създадеш незабравими празници.

3.    Приготви подаръците от по-рано

Не чакай последния момент, за да купуваш подаръци. Когато времето те притиска, се изнервяш допълнително, харчиш повече и пазаруваш по-необмислено. Започни с шопинга седмици по-рано. Предвиди и 2-3 извънредни, но универсални покупки, които може да подариш на всеки, ако получиш изненадваща покана за парти.

4.    Планирай новогодишната нощ

Посрещането на всяка следваща година си е събитие, което си струва да бъде грандиозно и запомнящо се. Куверт за вечеря и клуб или неколкодневна почивка в зимен курорт или чужбина в добра компания са сред най-често срещаните начини за посрещане на новата година. Струва си да помислиш хубаво как и къде ще си изкараш добре и дори да инвестираш малко повече средства за това събитие.

Ако нямаш достатъчно финанси, TBI Bank има страхотна празнична оферта за теб – срещу 55 лв. вноска на месец, можеш да вземеш 1000 лв. кеш с период на изплащане 36 месеца, които ще ти помогнат да изкараш страхотно новогодишното парти.

5.    Бъди търпелив с роднините

По празниците цялото семейство се събира, а телефонът ти прегрява от разговори и SMS-и. Цялата тази комуникация с различни хора може да те натовари психически. Не забравяй, че не си длъжен да общуваш с всички или да ги каниш в дома си. Бъди търпелив с роднините – повечето от тях вероятно чуваш и виждаш по няколко пъти годишно, така че им отдели малко време и не се сърди на купищата въпроси, с които те заливат.

6.    Не робувай на традициите

Коледа и Нова година са обвързани с много традиции и обичаи. С годините някои се променят. Не се чувствай задължен да спазваш стриктно всяка от тях. Важното е ти да се чувстваш добре и да си изкараш добре! Направи си свои традиции.

7.    Остави време за себе си 

Цялата суматоха от срещи и общуване с различни хора може да те изнерви. Балансирай това психическо натоварване, като отделиш време само за себе си. Когато гостуването и партитата ти дойдат в повече, си вземи малка „почивка“ и остани у дома с чаша вино/топъл шоколад, на топло пред телевизора.