• За теб
  • За твоя бизнес
  • За tbi bank

Обединяване на кредити без поръчител

С годините разходите се увеличават и поддържането на определен стандарт на живот, дори да не е особено луксозен, изисква повече финанси. Все по-често кредитите се оказват единственото средство, с което може да задоволиш нарастващите си желания и нужди. Много потребители, освен че ползват кредитна карта, теглят кредити от различни финансови институции поради възникването на спешни и належащи разплащания. Понякога изтеглените кредити са повече от един или два. Попадайки в този финансов водовъртеж, може да ти стане все по-трудно да изплащаш вноските си.

Неудобството от това да погасяваш няколко кредита едновременно, е причина кредитните институции да въведат иновативни продукти в арсенала си. Един от тях е потребителски или ипотечен заем за обединяване на кредити без поръчител. Сега ще обясним малко повече за този кредит, известен още и като кредит за консолидиране или рефинансиране.

Какво представлява обединяването на кредити?

Кредиторите като търговски участник на финансовия пазар целят да бъдат конкурентноспособни и да привличат нови клиенти с атрактивни предложения. Сред тях е например възможността потребителите да обединят няколко различни кредита в един, независимо дали кредитите са получени от една или различни банки и/или фирми за бързи кредити. Подобно решение е добър вариант за потребителите, които смятат, че не могат за в бъдеще да се справят с погасяването на вноските си или са открили, че има вариант да ползват кредит с по-ниски лихви вноски.

Обединяването на кредити не само улеснява проследяването на всички задължения, но и намалява разходите по обслужване на дълга. Обикновено до тази услуга се прибягва, когато човек започне да изпитва затруднения в обслужването на кредитите си. Препоръчително е кредитите да се погасяват навреме, за да не доведат до по-големи разходи (по-високи лихви, наказателни такси, влошено ЦКР и т.н.). Важна особеност при договарянето на новия консолидиран кредит е да провериш в договора дали лихвите и месечните вноски по него са по-приемливи от предишните. В противен случай положението ти няма да се подобри.

Има ли разлика между кредит с или без поръчител?

Много институции, които желаят да облекчат процеса на кандидатстване за клиентите, предлагат обединяване на кредити без поръчител. Това е един от начините кредиторите да привлекат нови клиенти, тъй като на потребителите не им се налага да търсят приятел или роднина за поръчител, което невинаги е лесна задача. Изискването за поръчител е причина много хора да се насочват към кандидатстване за кредит в друга кредитна институция или банка. За да избегнат това, повечето банки вече предлагат продукти – потребителски кредити без поръчител.

Важно е да имаш предвид, че кредиторите са по-склонни да отпускат по-малкии суми на кандидати, които не разполагат с поръчител, без значение дали кредитът е стандартен потребителски или с цел рефинансиране.

В какви случаи можеш да кандидатстваш за обединяване на кредити без поръчител?

  • Когато изпитваш затруднения с изплащането на настоящите си кредити.
  • Изтеглил сте няколко кредита от една или няколко различни банки или институции за кредити и плащаш такси за обслужване на кредит в няколко различни институции от години.
  • Желаеш да промениш сроковете за изплащане по кредита и размера на месечните си вноски.
  • Намерил сте кредит с по-ниски лихви от тези по настоящите ти задължения.

Как да кандидатстваш за кредита?
В офиси на банки и финансови институции

Можеш да посетиш клон на банка или офис на компания за бързи кредити, където да попълниш необходимата документация по кандидатстване за кредити. Одобрението на кредита зависи от кредитната политиката на кредитора,

Онлайн (без да посещаваш офис)

Покрай пандемичната обстановка и наложената от нея изолация, все повече хора започнаха да се възползват от предлаганите продукти и услуги онлайн. Заявяването на потребителски кредит без поръчител изцяло онлайн вече е факт. Можеш спокойно да кандидатстваш за заем изцяло онлайн, стига да имаш устройство с активен интернет.

При възникнали проблеми в процеса на попълване винаги можеш да се свържеш със сътрудник от съответната институция онлайн или по телефона. Почти всички кредитни компании и банки предлагат и опцията за запитвания по имейл.

През мобилно приложение

Още по-лесен начин да заявиш кредит изцяло онлайн е през мобилно приложение. Много банки и нефинансови институции вече предлагат тази възможност – заявяване на кредит без поръчител и подписване на договор дистанционно с няколко клика.

Какви са предимствата на обединяване на кредити без поръчител?

Най-голямото предимство е, че имаш възможност да обединиш всичките си задължения от фирмите за бързи кредити и банки на едно. Така ще плащаш само една вноска на месец вместо няколко и на различни места. Не само че проследяването на задълженията ти е по-лесно, но и пестиш средства от таксите за обслужването на отделните кредити и време от постоянното попълване на данни и подписване на документи.

При консолидирането на кредитите може да ти предложат по-изгодни лихвени проценти. В резултат от по-ниските разходи за лихви и месечни вноски на новия обединен кредит, можеш да балансираш по-добре месечния си бюджет.

 

При обединяване на кредити без поръчител не рискуваш добрите си отношения с приятели и роднини. За много хора добрите отношения са по-ценни от парите и материалните придобивки. Това е още една причина при необходимост, да се спреш точно на този кредит.