• За теб
  • За твоя бизнес
  • За tbi bank

Особености на спешните кредити онлайн и как да кандидатстваш за тях?

Бърз кредит, спешен кредит, кредит онлайн – това са сред най-предлаганите кредитни продукти на пазара в момента. Тези видове на практика представляват почти един и същи тип заем, който може да бъде отпуснат от банкови и небанкови финансови институции само срещу представяне на лични документ и без нуждата на поръчител, залог или ипотека. Можеш да получиш одобрение за броени минути и да усвоиш желаната сума още в същия ден. Спешният кредит може да се окаже добър помощник в случай на непредвидени разходи. Ето и какво представлява в детайли заема тип  спешен кредит и какъв е процесът по кандидатстване.

Какво представлява т. нар. спешен кредит?

Спешни кредити онлайн са може би най-удобната форма за заеми днес. Те представляват кредит на стойност от няколко стотин до няколко хиляди лева, който трябва да бъде погасен за сравнително кратък период от време. От спешен кредит се възползват физически лица, които имат нужда от допълнителни финанси до следващата си заплата, за да покрият непредвидени разходи или за покриване на някое пътуване или по-скъпа придобивка. Този вид спешен кредит онлайн се отпуска от банкови или небанкови финансови институции.

Безспорно най-големият плюс на спешния кредит е, че той може да бъде изтеглен за броени минути и то изцяло онлайн без да губиш време в посещения на офисите на кредиторите и редене на опашки.

„Кредит веднага“ и за кого е подходящ той?

Както вече споменахме вида кредит онлайн кредит веднага е най-подходящ за хора, които се нуждаят спешно от допълнително финансиране. Често тази нужда не е била предвидена и не може да бъде отложена до следващата заплата. Кредитополучателят не трябва да посочва причина за заявяване на заема и може да използва изтеглената сума за каквито и да е лични нужди.

Ако се намираш в подобна ситуация и си решил да кандидатстваш за онлайн кредит веднага, най-напред трябва добре да съобразиш каква месечна вноска можеш да си позволиш да изплащаш, без това да навреди на бюджета ти. Важно е да можеш да погасяваш заема си навреме, за да не се наложи да изплащаш и допълнителни разходи при закъснение. Забавени вноски по кредита ти се отразяват и в кредитната ти история и това в бъдеще може да ти попречи да получиш одобрение за други кредити.

Как да избереш най-добрия за теб онлайн кредит веднага?

Всяка банкова или небанкова институция има своите специфични критерии за одобрение  и процеси по кандидатстване за онлайн кредит веднага. Но едно е общото между всички тях – цялата процедура е максимално улеснена и става по най-бързия и удобен за теб начин.

За да откриеш най-удачния спешен кредит за теб, трябва най-напред да отделиш достатъчно време за подробно проучване на всички възможни банкови и небанкови финансови институции, спешните кредити, които те предлагат, както и условията към тях. Всички компании имат форма за контакт, въпроси и обратна връзка. Кредитните консултанти са хората, които ще могат да отговорят на всички твои въпроси, свързани със спешните кредити онлайн. Ако желаеш също така, можеш да посетиш техния физически офис, като така ще имаш възможност да проведеш по-подробен разговор с кредитния си консултант. Не пропускай да прегледаш и сайта на компанията, проучи за мнения и се увери, че избираш легитимна компания, от която да вземеш желаните средства сигурно и защитено.

За да сравниш различни компании, които предлагат кредит веднага, можеш да посетиш някои от специализираните сайтовете, в които ще имаш възможност да сравниш условията на кредитите в различни институции. Тук трябва да обърнеш внимание на няколко основни неща – какви са таксите и лихвите по кредита; има ли допълнителни такси, ако човек не успее да погаси вноската си навреме; за колко време трябва да се изплати кредита, има ли застраховки и т.н.

Какъв е процесът по кандидатстване за спешни кредити онлайн?

Най-често срещаният начин за кандидатстване за спешен кредит е онлайн чрез посещение на сайта на съответната банкова или небанкова институция. В него почти винаги можеш да откриеш кредитен калкулатор, с помощта на който да пресметнеш месечната си вноска, като въведеш сумата, периода на изплащане и желаната застраховка. Калкулаторът автоматично изчислява всички въведени данни и показва и процента на годишните разходи по кредита.  След като си избрал сумата и периода на кредита си, продължаваш към стъпка, в която попълваш лични данни.

След като попълниш данните си и изпратиш заявлението изцяло онлайн, кредитен консултант ще обработи твоето искане и ще направи справка в съответните регистри, за да верифицира подадената от теб информация. Отговор на заявката ти за спешни кредити онлайн често се получава до 15-20 минути.

След като получиш одобрение и подпишеш договора си, можеш да получиш сумата в същия ден според посочения от теб начин – по банков път, в офис, или на каса на Easy Pay например.