• За теб
  • За твоя бизнес
  • За tbi bank

Остани у дома с пари под ръка: Как да пазаруваш по време на криза (5)

Ставаш сутринта с идеята да си направиш палачинки. Посягаш към тигана и дръжката остава в ръката си. Ще трябва да купуваш нов. Отваряш хладилника и изненада – нито мляко, нито яйца. Очевидно и днес ще пазаруваш. Без значение дали покупките са онлайн или на място, бъди внимателен и  прагматичен, за да запазиш здравето и баланса на бюджета си в кризата.

Пазарувай безопасно с маска и ръкавици

За някои неща се налага да ходиш до магазина. Хранителни продукти можеш и да поръчаш онлайн, но с доставката ще се забавят.  Здравето е най-важно, така че се екипирай с маска за лице и ръкавици преди да посетиш супермаркета.

Плащай с кредитна/дебитна карта

Вероятно си прочел съветите на здравните експерти, че е препоръчително да се откажеш от хартиените банкноти. Причината е, че физическите пари са сред най-големите преносители на микроби, дори и на вируси. Ако картата ти е безконтактна, още по-добре, няма да я докосваш до нищо излишно.

Пазарувай на вноски

Някои покупки изискват по-сериозна инвестиция. Днес се счупи тигана, утре може да се счупи телевизора, ютията, пералнята… Уви, сега не е най-донрият момент за големи покупки накуп, но пък без тях колко време можеш за изкараш? Добрата новина е, че сега имаш опцията да пазаруваш на вноски. Възползвай се.

Пазарувай на намаления

Не само, че можеш да пазаруваш на вноски, но в момента текат големи промоции на стотици продукти. Без значение дали разглеждаш стоки онлайн или и си в някой от магазините на големите вериги за техника или хранителни стоки, търси намаленията.

Пазарувай онлайн от доверени сайтове и с наложен платеж

Ако си си решил да пазаруваш онлайн, за да защитиш парите и покупките си, е по-сигурно да пазаруваш от сайтове, които добре познаваш. Плюсовете да пазаруваш от познати фирми на територията на България е, че забавянето в доставката няма да е голямо (ако има такова), можеш да се възползваш от опция наложен платеж, след като си се уверил, че пристигналата стока е желаната и е в перфектен вид и разбира се, намаляваш в пъти шанса да станеш жертва на измама.

Пазарувай разумно. Бъди отговорен към здравето и финансите си.