• За теб
  • За твоя бизнес
  • За tbi bank

Остани у дома с пари под ръка: Как да следиш парите си в кризата (3)

Предизвикателните времена дават поле за изява на много измамници. Ето защо трябва с повишено внимание да следиш какво се случва с парите ти. Обърни внимание най-вече на различните разплащания, преводи и трансакции, които се извършват по сметките и картите ти.

Макар че повечето финансови институции работят по график, е доста по-удобно да следиш паричните си активности дигитално, докато си пиеш кафето у дома или си взимаш вана например. Ето и няколко идеи къде и какво можеш да направиш:

Ползвай мобилното банкиране на твоята банка

През мобилното приложение лесно и бързо онлайн можеш проследиш всичко, което се случва с твоите пари в съответната банка – къде и какви суми са отишли за битови сметки, погасяване на кредити, преводи, друг тип трансфери. Всичко е черно на бяло и ако забележиш някаква нередност, веднага можеш да реагираш като се свържеш с представител на твоята банка.

Ползвай мобилното приложение на твоята банка

Още по-лесно е през телефона. Различните банки предлагат различни услуги през своите мобилни приложения. Като за начало можеш да следиш наличности, задължения и др.

Позвъни на центъра за обслужване на клиенти, ако имаш въпроси

Няма глупав въпрос, има незададен въпрос. Ако се нуждаеш от някаква информация, имаш затруднение при извършване на трансакция, открил си нещо смущаващо по сметките си, винаги можеш да потърсиш специалист и да поискаш съвет и насоки. Повечето центрове за обслужване на клиенти работят и уикенда, така че са лесно достъпни всеки ден.

Влез в сайта на банката, разгледай електронните услуги

Има документи, която можеш да заявиш по дигитален път от дома си. Ако ти трябват някакви справки, удостоверения, заявления и други документи, провери дали не са предлагани онлайн от съответната банка. В сайтовете на банките можеш да откриеш и друга желана информация, без да ти се налага да звъниш по телефона или да посещаваш клон.

Потърси своя личен банкер за персонална информация

Не всяка информация е достъпна онлайн или по телефона, защото може да е строго конфиденциална. В случай, че се нуждаеш от персонална информация, по-добре звънни лично на своя банкер, който най-малкото ще те насочи какво да направиш, за да се сдобиеш с нея.

Варианти много, възползвай се. Бъди отговорен към здравето и финансите си.