• За теб
  • За твоя бизнес
  • За tbi bank

Отговорът е: Лесни кредити онлайн

Възникналата спешна нужда от пари може да ви изправи пред необходимостта от бързо вземане на решение. Как и откъде да си набавите необходимата сума? Много кредитори предлагат заеми, но кой от тях е по-удобен за вас? Банките успешно конкурират фирмите за бързи кредити със своите лесни кредити за хора без много свободно време. Предлагат ви възможно най-лесната процедура по усвояване на средствата и одобрение. Не е ли това чудесна възможност да задоволите спешните потребности в най-кратки срокове? Нека спрем вниманието ви върху някои от по-важните характеристики на лесни кредити онлайн.

Какво означава лесен кредит?

Тегленето на кредит не винаги е било така бързо и опростено, както днес. Понякога проучването на кандидатите за кредит е отнемало дни, а не рядко и седмица. Документите, които е трябвало да се предоставят, също са представлявали трудност за потребителите, а освен това за различните продукти банките могат да имат повече или по-малко изисквания. Ето защо в рекламите за кредит виждате думите “лесен” и “бърз” – те предполагат, че няма да срещнете чиновнически спънки, ненужни документи и процес на бавно одобрение на кандидатите.

Защо да се насочите към лесни кредити онлайн?

Лесните кредити са възможно най-удобният вариант за получаване на пари от страна на потребителите. Не се налага да предоставяте многобройни документи с информация за проверка (необходима е единствено лична карта) и често пъти, за да кандидатствате, няма нужда да търсите поръчител. Времето, за което заявлението ви се одобрява, отнема по-малко от половин час, но в повечето случаи може да отнеме и повече. Получаването на средствата по вашата карта или на ръка в офис може да стане също в рамките на един ден, а дори и в деня, в който сте кандидатствали.

Онлайн кредитите могат да бъдат получени изцяло от вашия дом. Не е нужно да пътувате до офиса на банката и да чакате на опашка да дойде вашият ред. Просто сядате пред компютъра, избирате банка, която предлага подходящия за вас кредит, попълвате формуляра за кандидатстване и предоставяте необходимите документи (обикновено това е лична карта, номер на банкова сметка, телефонен номер). Ще бъдете уведомени по имейл или по телефон за решението на банковите служители и ще получите договор за попълване.

Какви предимства предоставят тези лесни кредити на потребителите?

Много банки, предоставящи лесни кредити, дават възможност потребителите им да получат:

  • Фиксиран лихвен процент
  • Без необходимост от поръчител

Намирането на поръчител може да бъде голям проблем, като имате предвид, че все по-рядко хората се съгласяват да поемат чужда отговорност. При това по този начин отношенията с вашите близки приятели на риск.

  • Не се изисква паричен превод при получаване на заплата

За хората, които не са назначени по трудов договор, получаването на одобрение за кредит от банка може да бъде истинско предизвикателство. Това облекчение им дава шанса да кандидатстват, но все пак не е гаранция, че банката няма да изиска документ за удостоверяване на доходите.

  • Без такса за кандидатстване и такса за откриване на разплащателна сметка

Тези такси не са особено големи, но тяхната липса е още едно предимство за потребителите.

  • Единственият документ, с който кандидатствате, е вашата лична карта
  • Няма изискване за допълнителни обезпечения по кредита
  • За разлика от фирмите за бързи кредити, банките отпускат по-високи суми

Как става процесът на кандидатстване онлайн?

След като изберете кредитора, с който искате да работите, най-често в заглавната страница на уебсайта му е представен кредитен калкулатор. Там лесно можете да въведете вашите параметри (сума, срок и вид лихвен процент). Трябва да попълните онлайн формуляр и след изпращането му, ще получите одобрение в кратък срок. Ще получите уведомление по имейл или по телефон. Трябва да предоставите лични данни и да имате открита сметка в банката, за да можете да получите средствата си по картата. Така няма да се налага да посещавате офиса на банката, за да теглите средствата от там, а можете да го направите по всяко време на денонощието от АТМ.

Как да разберете с кой кредитор да работите?

Както може би вече се убеждавате, тегленето на лесни кредити от банки и фирми за бързи кредити става все по-достъпно. Преди да пристъпите към тази стъпка обаче, ви съветваме да проверите всички оферти в мрежата, за да установите кои от тях са най-подходящите за търсенето ви. Можете да видите на уеб сайтовете на банките техните предложения и през калкулаторите да проверите лихвените проценти, сумите и сроковете за погасяване. Това са основните параметри, по които можете да се ориентирате дали дадено предложение е добро за вас.

Освен тях преглеждайте офертите, при които се предоставя ГПР (годишен процент на разходите), тъй като според европейското законодателство той най-точно отразява разходите по погасяването на заема. В него се включват такси за откриване и закриване на сметка, такси за обслужване и всички други потенциални разходи без застраховката, която най-често е препоръчителна.

Има ли значение брандът на банката или фирмата за кредити?

След като проверите различните оферти и параметри в мрежата, е добре да вземете предвид, че и името на институцията, с която искате да сключите договор, също е от значение. По закон всяка банкова и небанкова институция, която практикува кредитиране, трябва да притежава лиценз за дейността, издаден от Централната банка на България. Ако не желаете да имате неприятности, по-добре не се доверявайте на незнайни или не регистрирани в БНБ фирми за кредити и банки.

Понякога зад някои изключително атрактивни предложения в интернет не стоят коректни партньори, а зад екрана не можете да бъдете сигурни с какви хора си имате работа. В никакъв случай не се занимавайте с лихвари, защото по законен път не можете да си търсите правата от тях. Изберете си известна и реномирана банка, за да знаете, че ще работите с коректни хора и законни средства. Това е най-сигурният начин да влезете във финансови взаимоотношения с друга страна.