• За теб
  • За твоя бизнес
  • За tbi bank

Подаръци за Коледа за деца: Топ 5 идеи, на които да заложите

Щом става дума за коледно пазаруване, особено за избиране на подаръци за Коледа за деца, всички ние обичаме да изпреварим събитията и натоварения празничен сезон и да напазаруваме предварително. От играчки за развиване на въображението, които насърчават децата да се отдръпнат от екраните си, и да се потопят в нов, вълшебен свят и класически играчки, с които ние самите сме прекарали детството си, до такива за малко по-порасналите – ние открихме всички подаръци, за които вашето дете може да мечтае. Ето и най-добрите подаръци за Коледа за деца през 2021 г., които гарантираме, че ще се харесат, и ще ви накарат да пискате отново да се върнете в детските си години.

1. Лего или конструктор

Когато става въпрос за избор на перфектните коледни подаръци за малки момчета или момичета, не можете да сбъркате с класически комплект конструктор. На пазара днес има много модели, изработени специално за по-малки деца, както и такива, които са по-сложни и с по-малки части за по-порасналите. Строителните блокчета не само, че са изключително забавни независимо от възрастта на децата, но и служат за усъвършенстване на двигателните умения, както и на критичното и креативно мислене. Днес можете да намерите голямо разнообразие от лего комплекти в зависимост от интересите на вашето дете. Дали харесва Междузвездни войни, Хари Потър или Дисни принцеси – винаги можете да намерите подходящ конструктор, който да им допадне. Други положителни страни на този коледен подарък е, че не заема много място вкъщи, помага за развитието на математическите умения у по-големите, както и за разпознаването на цветове и форми у по-малките. Строенето с конструктор може да развие уменията за работа в екип, както и инженерното и архитектурното мислене.

2. Тротинетка

Този следващ подарък за Коледа за деца е изключително популярен през последните години. Разхождайки се по улицата или в парка, неминуемо сте забелязали колко много хора днес карат тротинетки, започвайки от най-малките и стигайки до най-големите. Тротинетката може да бъде идеалният начин да стимулирате децата да прекарват повече време навън вместо да стоят пред екрана на компютъра или телефона. Карането на тротинетка е вид упражнение, което децата ви ще правят с удоволствие. То помага на тялото им да работи правилно, да бъде здраво и във форма. По време на карането кръвообращението им се ускорява, дихателните органи работят усилено, а сърдечно-белодробната функция и метаболизмът се повишават. Този коледен подарък също ще помогне на вашето дете да изгради среда и приятелства сред деца със същия интерес. Това ще подобри уменията му за общуване и увереността му. А щом става дума за по-малките, тротинетката е идеалната подготовка на децата преди да пристъпят към карането на колело. От гледна точка на родителите пък, тротинетката ще ви спести много време в придвижването с деца от едно място до друго.

3. Музикален инструмент

Следващото ни предложения за подарък за Коледа за деца е музикален инструмент. Свиренето на инструмент учи децата на много умения. То изисква постяонство, дисциплина и ангажираност. Освен това те могат да придобият умения свързани с ритъм, темпо и дори математика. Изучаването на музикален инструмент може да бъде много социална практика, която стимулира работата в екип и социалните умения у децата. За да изберете правилния музикален инструмент трябва да имате предвид обаче интересите на детето ви, размера на инструмента, възрастта на детето и други. Това не означава, че трябва да изчакате детето да стане на определена възраст, за да му подарите първия музикален подарък. Има много музикални играчки, специално разработени за бебета и малки деца, които стимулират развитието на въображението, езика, двигателните умения и други.

Запознавайки едно дете с музиката и различните музикални инструменти може да породи любов и да постави началото на хоби, което ще го съпътства цял живот.  Няма нищо по-прекрасно от това да си родител и да помагаш на децата да откриват нови страсти и любими занимания.

4. Пластилин

Друг много добър подарък за Коледа за деца е платилинът. Ако си мислите, че вашето дете не може да прекара повече от  няколко минути, играейки си с една и съща играчка, то значи никога не се е занимавало с пластилин. Пластилинът с различни цветове и придобиващ различни форма помага на най-малките да откриват света около себе си, използвайки сетивата си. То също спомага за моторното развитие, както и за придобиването на сила в ръцете, пръстите и китките.

Друга положителна страна на пластилина е отпускането на стреса. Както възрастните използват за тази цел антистрес топките, то малките деца използват пластилина за намаляване на напрежението, изразходване на енергията, изразяване на емоции и концентрация. Но най-вече пластлиинът помага на децата да разгърнат въображението си и да мислят по нови и иновативни начини.

5. Настолни игри

Настолните игри са идеалният коледен подарък, който стимулира децата да прекарват време със семейство и приятели. Те са забавни, интерактивни и неминуемо ще накарат децата ви да забравят поне за малко за телефона, компютъра или телевизора. Настолните игри стават все по-популярни особено през последната година, когато всички прекарваме повече време вкъщи. Игрите биват много различни видове – от стратегически до образователни или семейни. Някои от тях могат да се играят с един или двама човека, а повечето са предназначени за по-големи групи. Те стимулират социалните умения у децата и им помага да се научат да работят в екип. Използвайки игри, децата могат да се учат да четат, смятат, да откриват нови държави и континенти и още много друго без дори да осъзнават.

Изборът на настолни игри, независимо от възрастта на вашето дете, е изключително голям. Тук можете да заложите на някои класики от вашето детство като Монополи или Не се сърди човече или да изберете една от многото нови настолни игри на пазара.