• За теб
  • За твоя бизнес
  • За tbi bank

Практични идеи за дизайн на детска стая

Децата са най-голямото ни богатство, но дали им даваме всичко, което смятаме, че трябва да получат от нас като родители? Докато децата са малки, техните претенции лесно могат да бъдат задоволени и не разбират разликата между лукс, скъпо и евтино. Въпреки това обстановката, в която израстват, в известна степен формира навиците, самочувствието и характера им.

Ако желаете стая на детето ви да е нещо изключително, ще ви е необходимо внимателно предварително планиране. Мебелите за съхранение на дрехите, многофункционални уреди, които могат да задоволят променящите се нужди на детето, и не на последно място красивите цветове са от ключово значение. Ще са ви необходими повече идеи за обзавеждане на детска стая, за да изберете най-подходящата за вас.

Идеи за малка детска стая

Ако разполагате с малко помещение, трябва да помислите как да увеличите пространството на детето си до максимум, като се уверите, че в стаята ще влиза достатъчно слънчева светлина и то ще се чувства комфортно. Идеите за малки детски стаи може да се окажат трудна задача, особено когато става въпрос за функционалност и оцветяване. Повечето жилища имат достатъчно място, в което децата да могат да играят и да пишат домашните си, но поради финансови или други проблеми те често остават в по-малките помещения. В такъв случай ще трябва да се задоволите с по-малки по обем мебели и легло. Не вземайте легло за възрастен за детето си, защото промяната в размера на детското креватче може да почака до последно. За да съберете вещите на малчугана, може да премахнете вратите на гардероба и да направите рафтове за повече място за съхранение. Или може да инвестирате в мебели, разполагащи с място за съхранение, като кошара или детско легло с долни рафтове, табуретки за игра с място за съхранение в тях, по-компактно бюро с долни рафтове и др.

Идеи за детска стая за момиче

Вероятно желаете да въведете някакви промени в стаята на вашата малка принцеса. В такъв случай можете да промените едната стена, като разположите върху нея много красиви пеперуди. Можете да ги изрежете сами от цветна хартия или да закупите готови от галантерия. Преди да ги разположите по стената, помислете точно къде желаете да ги поставите, за да им придадете максимално естетичен вид. Използвайте различни форми и цветове. Опитайте да постигнете красив 3D ефект. Идеи за детска стая за момче За да постигнете добри резултати, трябва да намерите баланс между формите и функционалността. Потърсете мебели, които не само да ви вършат добра работа, но и ще издържи изпита на времето. С малко повече ентусиазъм малките идеи за детски стаи могат лесно и евтино да превърнат ограниченото пространство в забавно и стилно място за живеене.

Момчетата нямат нужда от голям гардероб, а от повече пространство за движение. Синия цвят е любим на повечето родители, когато става дума за декорация на стените в стаята на сина им. Може да опитате и с електрическо жълто или с портокалов цвят. От друга страна леглото на момчето ще бъде много по-желано място за сън, ако е във формата на кола с колела или под формата на лодка. Всичко това разбира се зависи от финансовите възможности на родителите.

Идеи за детска стая с две легла (за две деца)

Използвайте височината, за да спестите място. Не всички семейства разполагат с достатъчно големи жилища, за да предоставят на всяко от децата си възможността да има собствена стая. От друга страна децата обичат да бъдат в компанията на други хора. Те са социални и ще станат по-близки с братчето и сестричето си, ако през повече време са заедно. Следователно можете да заложите на легло на два етажа в детската стая, за да спестите повече място, а в същото време еуфорията от това да спят на високо със сигурност ще привлече малчуганите. Можете да разнообразите стената на детската с подвижна фото галерия или рафтове във формата на пчелна пита. Окачете на стената пластмасови или дървени рамки без стъклото. Нека децата сами решат в кой момент какво да сложат в рамките – играчки, снимки, цветя или други неща.

Идеи за тапети на детска стая

Стените са най-голямата работна площ и изискват специални умения, ако решите да шпакловате и боядисвате. Лепенето на тапети не е толкова трудно, но и там може да възникнат въпроси. Детската стая е място, където стените може да бъдат по-раздвижени, изпъстрени и оживени. Изборът на тапети за детската стая зависи от пола на детето и от неговите предпочитания. За предпочитане са по светлите и бледи цветове, които не са натрапчиви за детската психика. Мотивът върху тапета също е по-добре да бъде с по-големи орнаменти, отколкото множество дребни преплитащи се нишки, които с времето имат неблагоприятно въздействие.

Идеи за таван на детска стая

Подът и таванът правят по-голямо впечатление в стаята, отколкото стените. Таванът може да бъде много ефектен, ако използвате гипсокартон и направите фигури с осветление или просто ако поставите големи звезди и луна, които вечер проблясват в тъмното. Изчистеният таван не е демоде, а цветът обикновено е бял, като може да го боядисате и в друг цвят заедно с цокъла на полилея. Ефектни са бордовете по периферията на стените в нишата, на които има лед лента с rgb цветова гама. Стаята се осветява най-добре, когато осветителното тяло е поставено в най-висока позиция. От друга страна на мода са меките коркови подови настилки, които изключително лесно се монтират и децата спокойно могат да се настаняват върху тях, за да играят. Разбира се, бихте могли да изберете за под паркет или ламинат, който да покриете с красив детски интерактивен килим. Когато решавате какъв ще бъде дизайнът на детската стая, не забравяйте за най-важното – стаята трябва да е най-приятното и привлекателно местенце, където детето ви с радост да се прибира. Това може да направи единствено домашният уют и вашата любов.