• За теб
  • За твоя бизнес
  • За tbi bank

Предимства и недостатъци на кредит до заплата без поръчител

Колкото и да планира човек, понякога изскачат дребни разходи, които трябва да покрие мигновено като медицински услуги, покупка на техника, която се е развалила в последния момент или непредвидено събитие, което няма как да пропуснеш. Вече си разпределил бюджета за месеца и дори да става въпрос за няколко стотин лева, този разход ти идва в повече. Замисляш се да изтеглиш кредит за по-малка сума до следваща заплата, а офертите са много и от различни институции.

Кредитът може да ти бъде добър помощник в балансирането на бюджета, когато си запознат добре с всички условия и предложения на пазара. Една от офертите, от които можеш да се възползваш, е безлихвен първи кредит до 600 лв. от TBI Bank. Този заем се предлага само на нови клиенти за Банката. Ако вече си наш клиент, винаги можеш да заявиш и потребителски кредит кеш онлайн за суми до 15 000 лв.

Какво представлява кредит до заплата без поръчител?

Напоследък все повече банки и нефинансови институции предлагат възможността за теглене на кредит без поръчител, който обаче е за по-ниски суми от предлагания с поръчител. Тези кредити често са в размер от няколко стотин лева до няколко хиляди и са с по-кратък срок на изплащане. Първи кредит до 600 лв. oт TBI Bank например се отпуска за фиксиран срок от 4 месеца.

За се възползваш от този кредит, трябва досега да не си теглил заем от Банката, да имаш валидна лична карта и да си на трудов договор. Твоята кредитна история също има значение.

Плюсове на кредит до заплата без поръчител

Както всеки продукт на пазара и кредитите имат предимства и недостатъци. Те са свързани както със спецификата на кредитирането, така и с предназначението на продуктa. Познавайки по-добре характеристиките на кредита, ще можеш обективно да прецениш дали той отговаря на твоите нужди. Нека разгледаме предимствата на кредит до заплата без поръчител:

  • не се налага да търсиш поръчител

Може би най-голямото предимство на този заем е липсата на поръчител в процеса на кандидатстване. Няма да ти се наложи да уговаряш близки или приятели да гарантират за теб при заявяване на сумата, което ще ти спести време и ще те предпази от евентуално влошаване на отношенията с близки за теб хора.

  • бърза процедура и одобрение

Друг плюс е бързата процедура по кандидатстване и усвояването на средствата. На уебсайтовете на банките и фирмите за бързи кредити има онлайн форми, които се попълват за минути от удобно за теб място. Одобрението отнема от секунди до час и при желание от твоя страна можеш да получиш парите си след одобрение почти веднага по банков път. Това ти дава удобството веднага да похарчиш желаната сума за възникналите спешни нужди.

  • достъп до средства 24/7

Онлайн процедурите направиха заявяването и усвояването на кредити много по-достъпно. Вече не се налага да се съобразяваш с работното време на офиси и каси, а можеш да вземеш пари дори през уикенда.

  • кандидатстване с лична карта

Край на дългите бюрократични процедури, при които трябваше да събираш различни документи от институции. Днес, за да кандидатстваш за кредит без поръчител, е достатъчно да имаш валидна лична карта. Самата процедура изисква попълване на лични данни и в някои случаи посочване на банкова сметка, по която да бъде преведена сумата по кредита.

А какви са недостатъците?

Един от малкото недостатъци на кредит до заплата без поръчител е по-ниската сума. Също така обърни внимание и на лихвите – често при този вид кредити те са значително по-високи. Всички тези неща са свързани с по-високия риск за институциите да си върнат заетите средства при липса на поръчител и при занижените критерии за одобрение на кандидатите.

Ако разгледаш внимателно предлаганите оферти, можеш да откриеш и доста изгоден кредит до заплата без поръчител като първи кредит до 600 лв. от TBI Bank, който няма никакво оскъпяване.