• За теб
  • За твоя бизнес
  • За tbi bank

Предизвикателство ли е да купим подарък за жена за коледа?

Дали е 8-ми март или друга празнична дата, всеки мъж е заставал пред дилемата какво да купи на любимата. За мнозина се оказва, че не е никак лесно да изберат подходящия подарък за жена за коледа или по друг повод. Нежната част от човечеството понякога е по-придирчива и чувствителна към това, което близките ѝ правят за нея и не винаги е лесно да ѝ угодиш. Това прави избора на подарък съпоставим с това да ходите по тънък лед, при което предварителното планиране е задължително.

Подаръците за жени може да бъдат за вашата майка, жена, баба, колежка, роднина, приятелка или дори пряк началник в службата. Няма как да подходите с един и същ подарък за всяка от тях. Това прави избора на подходящ подарък достатъчно голямо предизвикателство.Ето защо тук ви предоставяме няколко предложения и насоки за избор на подарък за жена, които могат да се използват не само за коледните и новогодишните празници, но и при други поводи (а защо не и без повод).

Насоки и идеи в избора на правилния подарък

Преди да представим предложенията ни, нека спрем вниманието ви върху няколко важни съвета, когато избирате подарък за жена за коледа. Помислете какви са навиците и стремежите на жената, която желаете да зарадвате. Разберете какво обича да прави и какво е любимото ѝ хоби. Не на последно място проучете от какво се нуждае. Тя може би обича да рисува, пее, да се занимава с фотография или чете да книги. Може би кухнята е мястото, където прекарва часове наред или нейната страст е спортът.

Ако жената ви е близка и имате възможност да излизате с нея на шопинг, това е възможност да я ползвате като консултант в избора на стоки и да разберете много за вкусовете и предпочитанията ѝ. Обикновено жените се грижат повече за косата си и външния си вид, повечето от тях са домакини и готвят ежедневно за дома си. Тези неща биха могли да ви дадат насоки какъв подарък да изберете в тази връзка. Можете да подарите и универсален подарък, който би подхождал почти на всеки, или да се спрете на някаква технологична новост.

Ето някои идеи за подарък за коледа за жена:

1. Цветя – винаги са били и ще бъдат подходящи за всяка жена

Със своята нежна красота цветята символизират всичко, което жените биха искали да бъдат – нежни, красиви и естествени. Понякога подобен подарък може да означава нещо по-специално, но това не е задължително и можете да изберете красив букет и за официална среща с жена. Към тях можете да прибавите картичка с пожелание, бонбони или малък сувенир. Така подаръкът ще добие завършен вид и повече стил.

2. Малки подаръци от личен характер

Това могат да бъдат подаръци от рода на чаша с послание, статуетка, растение в саксия, албум за снимки, дигитална рамка или дори спално бельо. Личните подаръци носят определен риск как ще бъдат посрещнати, но повечето от тях се приемат нормално. Ако решите да купите живо растение, получателката му ще има възможност по-дълго време да му се радва. От друга страна обаче повечето саксийни растения като орхидете изискват специални грижи.

3. Уред или аксесоар за коса

Добре би било преди да купите маша или ролки за къдрици да сте наясно дали дамата има нужда от подобни аксесоари. Грижата за косата на жената е едно от нещата, към което можете да се насочите при избора на подарък. В тази категория спадат продукти от рода на сешоар, ретро преса, специални лосиони за коса (като се съобразите със специфични нужди) и др.

4. Книга за Рождество

Коледа е американското или католическо название на Рождество. Ако жената обича да чете или се вълнува от християнски ценности, можете да я зарадвате с книга за рождението или живота на Христос. Дългите зимни вечери предоставят повече свободно време, което не е задължително да прекарваме пред телевизорите или екраните на електронните си устройства.

5. Електронно устройство

Въпреки че се смята, че подобен подарък подхожда повече за мъж, вече почти всички използват смартфон, лаптоп, таблет или друг вид електроника. Средствата за комуникация са под ръка вече не само на младите хора, но и все повече пенсионери свикнаха със социалните мрежи, чатовете и софтуера за комуникация. Много от тях имат само тази възможност за достъпна връзка със своите деца и близки, които живеят в чужбина.

6. Фотоапарат

Фотоапаратът е също добра идея, с която хората могат да запечатат спомените си в дигитални или хартиени снимки. Все пак трябва да знаете с какво разполага жената, която искате да изненадате, ако обича да снима и дали за целта използва само телефона си. В случай, че тя е любител на фотографията, можете да я зарадвате много, ако ѝ подарите фотоапарат или аксесоари, които са по-качествени от това, с което разполага в момента.

7. Лаптоп

Не всеки може да си позволи такъв подарък, особено ако жената е по-претенциозна. Все пак това може да бъде не само красив, но и много практичен подарък, който най-вероятно ще се ползва ежедневно от дамата. TBI предоставят на хората възможност да направят по-скъп подарък със заем в рамките на 300 – 15 000 лв, така че парите да не бъдат пречка за вашето желание. Дори и парите да не са най-важното нещо в живота ви, бъдете разумни в избора си и проверете за промоции или намаления преди коледа.

8. Подарък според хобито на жената

В зависимост от нейното хоби или любимо занимание можете да се спрете върху съответните аксесоари, като:

  • бои, платна, четки за художниците
  • спортни обувки, клинове, очила за ски, защитни наколенки и др за редовно спортуващите
  • книга с рецепти, уред за кухнята, специални ножове и др. за любителите на готвенето

9. Пътешествие или почивка в чужбина или страната

Вълнуващо предложение за двама, а може и дори за един човек е подаряването на почивка. Доколко уместен ще е такъв подарък разбира се зависи от получателя. Някой жени са смели пътешественички и подобен подарък би ги развълнувал много, така че можете да зарадвате някоя жена с подобен хубав и незабравим подарък за коледа.