Начало Blogs Превземи Черния петък като експерт

Превземи Черния петък като експерт

Макар че Черният петък има конкретен ден (последния петък от месец ноември), търговците често започват своите кампании дни по-рано. Най-бързо бройките и размерите свършват в онлайн магазините, така че ако си си набелязал какво искаш да си купиш, можеш да го поръчаш още с излюпването от леглото в деня на старта на кампанията от съответния уебсайт. Разбира се, можеш да ползваш и онлайн приложенията на магазините, които те интересуват, за да си още по-мобилен и бърз.

С физическите магазини положението е сходно. Петък е работен ден и по-добре не се запътвай на шопинг тур след работа, а ги разгледай преди да си отишъл в офиса или евентуално в обедната почивка, когато все още имаш шанс да откриеш желаните продукти.

Направи си списък

За да не се луташ хаотично сред всички табелки, банери и етикети „супер цена“, „супер намаление“ и да пазаруваш необмислено, те съветваме да си изготвиш предварително списък с нещата, които желаеш да си закупиш. Това ще ти спести време и пари и ще те улесни в периода на лудото пазаруване.

Подготви се като отличник   

Списъкът със стоки за пазаруване не е достатъчен! Трябва да си направил и проучване на пазара за това къде желаните продукти са на най-добра цена. Най-лесно ще ти бъде, ако предварително си набележиш съответните магазини и  проследиш тяхната комуникация на събитието в различната ѝ форма он – и офлайн (постери, социални мрежи, бюлетини, нюзлетъри, радио и телевизионни реклами). Повечето търговци бързат с обявяването на намаленията и ги разпространяват дни преди старта на самата кампания.

Планирай бюджета си

Търговците разчитат на това да те зашеметят със своите ниски цени и да харчиш до припадък.  Да бъдем реалисти – напълно възможно е да постигнат целта си. На пазара има наистина изгодни оферти, от които си заслужава да се възползваш, затова предварително си разпредели бюджет. За да не останеш „на червено“, перфектният вариант е да пазаруваш на изплащане както он-, така и офлайн. TBI Bank отпуска различни продуктови кредити и работи със стотици партньори из цялата страна, от които можеш да си закупиш всичко необходимо на изплащане! Можеш да вземеш и суми в кеш до 15 000 лв., а одобрението става много бързо.

Остави децата у дома, вземи приятел 

Не искаш нищо да те забавя в дните на Черен петък или постоянно да чуваш: „Писна ми!“ , „Искам вкъщи“, , затова по-добре остави децата у дома. Те не само ще се изморят, но и ще искат да им купиш всичко по пътя.
За да не ти е скучно, можеш да вземеш приятел/ка, с който/която хем ще се забавляваш, хем ще ти помага за торбите, а може да даде допълнително мнение за някои от покупките.

Пазарувай онлайн 

Ако разглеждането на магазини не ти е любимо занимание, можеш да си спестиш разходката и да се посветиш изцяло на онлайн шопинг. Бързо е, удобно е, има страхотни оферти и можеш да пазаруваш на вноски с TBI Bank и да запазиш баланса на бюджета си.
Ако си стигнал до края на този материал, вече разполагаш с необходимите знания как да изпревариш конкуренцията от останали купувачи. Зареди се на старата и пазарувай смело и с усмивка!