• За теб
  • За твоя бизнес
  • За tbi bank

Смарт часовник – стилен и функционален аксесоар за всеки

Ръчният часовник e съществен аксесоар за всеки един човек, поради символиката, с която се обвързва – просперитет, професионализъм и стил. Когато носим часовник, изпращаме съобщение на хората, че времето е изключително ценно за нас. По този начин вдъхваме чувство за доверие, надеждност и точност. Въпреки това, благодарение на напредналата технология, вече всеки има възможност да разбере колко е часът във всяка една точка на света, с помощта на също толкова лесно преносимите телефони. Истината обаче е, че телефоните никога няма да заместят индивидуалността и функционалността, които притежават часовниците. Правилно прочетохте думата функционалност, която ви кара да се питате, как един часовник може да изпълнява същите, ако не и по-добри функции от телефоните ни? Отговорът е кратък – смарт часовниците или по-специфично китайските смарт часовници. Тази статия за ще ви запознае с основните характеристики на смарт часовниците, на кои марки да се спрете и защо си заслужава да притежавате китайски смарт часовник.

История на смарт часовниците

Първият ръчен часовник е създаден през 1868 година от световно известния швейцарски производител Patek Philippe, по поръчка на унгарска графиня на име Koscowicz. Всъщност, ръчните часовници са били носени като аксесоар предимно от жени, до началото на 20ти век. След избухването на първата световна война, производството нараства многократно, като всеки служещ във военните сили е получавал модел според длъжността си – така наречените пилотски, полеви и часовници за гмуркане.

Малко след разцвета им обаче, производителите на  автоматични ръчни часовници са застрашени от крах, познат в историята като „Кварцовата криза“. Началото на 70те години на 20ти век, на пазарът е предложена най-новата иновация – часовник, задвижван от кварцов механизъм. По-точен, по-евтин и заменящ стария аналогов дисплей с дигитален, кварцовият часовник завзема пазарът, благодарение на новата технология, която съдържа.

Нека да забързаме малко времевата линия до не толкова далечното начало на 21ви век или началото на ерата на смарт часовниците. За отрицателно време те успяват да заемат челни места в класациите за най-продавани часовници, като първенци в класацията са американският гигант Apple, следвани от китайските производители, начело с Huawei.

Какво представляват смарт часовниците и с какво се различават от останалите часовници?

Въпреки нарастващата им популярност, малко хора знаят какво точно представляват и как работят тези необикновени джаджи. Смарт часовниците надминават по функционалност всяко едно аналогово устройство за измерване на времето, което сме свикнали да носим. Изключение прави онзи ценен часовник калкулатор, който използвахме в началното училище, но нека не съпоставяме смарт часовниците с подобен феномен в технологията. Въпреки това, смарт часовникът може да намери решение на  много по-значителни проблеми от едно контролно по математика, като например многобройни трудности от ежедневието.

Смарт часовниците съдържат в себе си чип, който контролира всичко, което се случва в часовника. Това е и една от основните разлики между традиционните часовници и дигиталните устройства. Можем да си представим този чип като един малък компютър, който позволява на часовника да изпълнява функции, подобни на тези на телефоните. За да може да се използва максимално мощността им обаче, трябва да са свързани към друго мобилно устройство, като например смартфон. Друга съществена характеристика, несъществуваща в аналоговите устройства е екранът, който е изцяло дигитален, с вграден тъчскрийн за по-лесен достъп до приложения.

Защо да изберем китайски смарт часовник пред всеки друг вид часовник?

Перфектното съотношение откъм цена-качество, които не отстъпват на останалите производители, са основната причина китайските смарт часовници да са едни от лидерите на световния пазар.

Ето и основните 4 критерии, по които китайските смарт часовници превъзхождат останалите производители:

  • Конкурента цена: Китай, или още позната като „Фабриката на света“, е главната износителка на часовници. Многобройни фабрики са построени благодарение на външни инвеститори. Това означава, че цените са многократно по-ниски от продукти произведени в Швейцария например.
  • Лесно достъпни навсякъде: Поради голямото количество производство на единици годишно, те са достъпни практически навсякъде. Можете да намерите богат спектър от различни стилове смарт часовници в локални магазини, магазини за техника, молове, доставчици на телекомуникационни услуги и дори онлайн платформи като Amazon, eBay и Alibaba.
  • Качество: Вече отдавна е загърбена стигмата, че продуктите произведени в Китай са некачествени. Часовниците на Apple, са пример за първокласна марка с етикет на кутията – “Made in China”. Разбира се, пазарът е пълен и с некачествени продукти, но ние като купувачи трябва да разучаваме марките, преди да направим финален избор.
  • Разнообразни функции: Поради нарастване на търсенето, всяка марка се старае да бъде конкурентоспособна, като добавя изключително полезни и различни екстри. Основните функции биват: Смарт часовник (аларма, таймер и др.), сърфиране в интернет, получаване на известия от социални мрежи, проследяване на личното здраве, виртуален асистент, дълъг живот на батерията и много други. Основната разлика, която можете да намерите е в операционните системи.

Кои са най-нашумелите китайски марки и модели часовници на пазара и какви са техните цени?

Търсенето на перфектният модел часовник би отнело много време, понеже пазарът е огромен. За да си улесните търсенето, можете да се запознаете с няколко големи марки в бранша, които предлагат устройства с впечатляващи характеристики и страхотни дизайни:

  • Huawei: Технологичният гигант са си изградили репутация с техните минималистични и високо технологични устройства. Изключително популярни са в България, като моделът с най-добри отзиви е GT2. Ако закупите часовник от тази марка, ще се радвате на най-новите екстри и уникална изработка, но определено приспада към високия ценова диапазон. Стартово моделите им започват от 200 лв. и могат да стигнат до над 900 лв.
  • Xiaomi – Amazfit: Марката, която набра популярност глобално заради качествените си продукти на достъпни цени, предлага и смарт часовници. Те са също толкова качествени и заредени с модерна технология, но у нас не се радват на огромната популярност на Huawei. Смартчасовниците и гривните на Amazfit са насочени към активно спортуващи хора, които постоянно следят какво се случва с тялото им. Цените на марката варират от 100 до 500 лв.
  • Lenovo: Предлаганите от Lenovo часовници са изключително достъпни и удобни. Lenovo Watch 9 е перфектен избор за феновете на класическия и елегантен дизайн на аналоговите часовници. Цените им варират около 100лв. и разбира се екстрите са по-малко от тези на останалите производители, но получавате бюджетен, минималистичен дизайн с Bluetooth и проследяване на сън и фитнес.
  • Защо си заслужава да притежаваме китайски смарт часовник?

Сега си заслужава да използваме смарт часовник повече от всякога. Технологията в тези устройства е изключително напреднала. Стига да си закупим смарт часовник сега, няма да има нужда да го сменяме следващите няколко години понеже ще е устойчив на бъдещето. Китайските марки вече са си създали име и се радват на все по-голяма фен база. Ако искате да зарадвате себе си или някой близък с подобен подарък, ние от TBI предлагаме бързи и лесно достъпни кредити от 300 до 15 000 лева само на няколко клика разстояние.