• За теб
  • За твоя бизнес
  • За tbi bank

Защо да смениш гумите сега

Нов сезон, нови предизвикателства за шофьорите. А предстоящият дъждовен и снежен период означава едно – нови гуми.
Ако често си на път, сам си се убедил в предимствата на новите гуми и усещането зад волана, което носят. И преди да си помислиш да отложиш купуването на зимни гуми заради финансови съображения, не забравяй, че сигурността и удобството на пътя са много по-важни за теб и твоите спътници. Удоволствието, което шофирането носи с нови, подходящи гуми, също не е за подценяване.

Ако се нуждаеш от напомняне и допълнителни причини да смениш гумите си сега, ето ти цели 5:

Безопасност

Наличието на нов комплект гуми ще осигури безопасност при движение на автомобила поне за следващите 25-30 хил. км (в зависимост от степента на износване на гумата). В същото време новите гуми увеличават способността на твоя автомобил да спира, да завива и  движи.
За няколко стотин лева можеш да си вземеш страхотни зимни гуми. Сега можеш да ги закупиш на изплащане с атрактивна лихва от нашите партньори и да играеш за страхотни награди! Научи повече тук.

По-добро поведение на пътя 

Спирачният път,  скоростта, с която автомобилът ти може да вземе завой, дори ускоряването на превозното средство до голяма степен зависят от качеството на твоите гуми. Те допринасят за представянето на автомобила на пътя и за бързината и разстоянието за спиране..
Не забравяй да избереш гуми според предназначение на превозното си средство (товарни гуми, състезателни, офроуд пътища, пресечен терен). Голямо разнообразие ще откриеш при нашите партньори, от които удобно можеш да закупиш на изплащане и да се сдобиеш с подарък.

Оптимален разход на гориво 

Състоянието на гумите ти се отразява и на разхода на гориво. Ако те са захабени, автомобилът ще ползва по-голямо количество от него при управление, ускорение и дори при завиване.

По-голямо сцепление 

Начинът, по който гумите се представят при различни пътни и метеорологични условия (като сняг, дъжд, мръсотия и кал), зависи много от състава на гумата и продължителността на нейния живот.  По-меките гуми с по-неизявени грайфери, са идеални за сухо и меко време и асфалтов път. През зимата е важно да има добър контакт между гумите и пътя, тъй като теренът по-често е влажен, мек и хлъзгав без значение дали си в града или живееш извън него.
Проучи внимателно от какви гуми се нуждаеш за новия сезон и вземи лесно на изплащане без да нарушаваш бюджета си. Може да спечелиш и членска карта СБА!

По-добро изживяване на пътя 

Не на последно място, сред предимствата да шофираш с нови зимни гуми е начинът, по който те те карат да се чувстваш на пътя. Осигуряват ти една увереност на дълги разстояния, комфорт и усещане за пълен контрол над автомобила, който прави управляването зад волана по-малко стресиращо и по-приятно.

Не губи време, купи своите нови зимни гуми още сега на вноски от нашите партньори!