• За теб
  • За твоя бизнес
  • За tbi bank

Защо го наричат “лесен” кредит до 8000 лв?

Фразата “лесен кредит” на пръв поглед изглежда едновременно привлекателна, но и опасна. Много от нас биха се отнесли с подозрение към подобна идея, защото всеки знае, че когато става дума за пари, няма нищо лесно. В случая зад предложението стоят законово регламентирани договори от лицензирани банкови институции, което е гаранция за законност и почтеност.

Защо се нарича лесен кредит до 8000 лв?

Някой може да попита: “Какво му е лесното? Нали трябва да се погасява, след като се вземе”. Да, така е, но за да стане ясно какво влагаме в определението “лесен кредит”, ще дадем няколко прости пояснения. Лесни кредити не са кредитите, които се предоставят на потребителите без ангажимент към връщане, а начинът, по който клиентите достигат до финансиране от банките, който е значително по-опростен и улеснен.

Банките не могат да си позволят да изостанат в напрегнатата конкуренция на капиталовия пазар в страната. Поради това те въвеждат все по-атрактивни продукти за техните потребители.

TBI Bank предоставя на клиентите си възможността да кандидатстват за кредит до 8000 лв, като условията им са напълно конкурентни и изгодни. На уебсайта на банката или в техен офис можете да получите изчерпателна информация как да кандидатствате за посочената сума или за друга по ваше желание и да получите сумата. Нямате ограничения за целевото разходване на средствата по кредита, а сумата, за която може да кандидатствате онлайн без поръчител в TBI е дори до 15 000 лв.

Кои са ключовите предимства на тези банкови продукти?

Ето някои от причините, поради които наричаме някои кредити до 8000 лв “лесни”:

  • Няма да ви се налага да търсите хора за поръчители – това може да се окаже трудна задача, а и приятелството рядко се измерва с пари.
  • Сами определяте колко висока да бъде сумата, с която месечно ще погасявате задълженията си. При онлайн кандидатстване има интуитивен интерфейс, в който и дете може да се ориентира бързо. С плъзгачи можете да настроите необходимата сума и периода за изплащане на сумата. Лихвените проценти ще се променят съобразно другите параметри, а при наличие на обезпечение, застраховка и поръчители може да очаквате по-облекчена ставка.
  • Одобрението на заявката ви не отнема дълго време – при някои фирми за бързи кредити този процес може да отнеме 15-30 минути или час. Банките също съкратиха времето си за одобрение на кандидатите за кредит, така че може да очаквате конкурентно обслужване.
  • Имате възможност да кандидатствате в извънработно време от дома си по интернет. Това е перфектна възможност да реагирате адекватно и бързо на новосъздалата се ситуация и да имате достъп до свежи пари в най-кратки срокове. Разбира се не бива да правите прибързани стъпки, в случай че нямате сигурни доходи, с които да погасите кредита в срок. В противен случай всички предимства от лесния и удобен кредит може да се обърнат против вас.
  • Може да кандидатствате само с личната си карта.
  • Онлайн кандидатстването е удобно и достъпно за всички – уеб страниците на банките и фирмите за бързи кредити са така направени, че лесно можете да се ориентирате в обстановката. Няма да ви се наложи да четете безбройни страници документация, за да разберете същността на контракта.

В най-голяма степен бързината и лекотата, с която се усвояват средствата по кредита е причина за тяхното име. Това не бива да ни заблуждава, че кредиторите ще правят компромиси с потребителите, които не погасяват редовно вноските си по заема.

Как можете да кандидатствате за кредит 8000 лв?

Можете да направите това във всеки клон на банките, офисите на фирми за бързи кредити или онлайн в уебсайтовете на кредиторите. В офис ще бъде необходимо да предоставите личната си карта и ако бъдете одобрени, ще прочетете и подпишете договора за кредит. Това е присъствен ангажимент, който в днешно време много хора предпочитат да заменят с онлайн.

Кандидатстването онлайн става на уебсайтовете на кредиторите, а преди да започнете, трябва да изберете къде точно да го направите. Това е добре да бъде доверена и обществено позната банка или фирма, която е регистрирана по закон и се регулира от надзорни органи. Много от банките имат подробна преддоговорна информация (както TBI bank), в която потребителят може да се ориентира за голяма част от клаузите по договора. Така има по-малка вероятност да пропуснете нещо важно, като вид и размер на лихвените проценти, лихва при забавяне, падежни дати, годишен процент на разходите, видове застраховки и др.

Какви изисквания може да имат кредиторите?

  • Разплащателна сметка в банка. При кандидатстване онлайн или в клон на банката е необходимо да имате отворена разплащателна сметка. Тя може да бъде както в банката кредитор, така и в друга банка, но за по-малки разходи ви препоръчваме да бъде в същата банка. По този начин, в случай че решите да кандидатствате за лесен кредит до 8000 лв онлайн, може да получите средствата по дебитната си карта, която банката ви е издала. Получаването им по този начин има много предимства, тъй като можете да получите средствата и извън работното време на банката или фирмата за бързи кредити.
  • Трябва да сте пълнолетен гражданин на републиката, като почти всички институции имат изискването да сте навършили поне 20 – 21 години.
  • Да нямате лоши кредити в кредитното си досие. Проблемното изплащане на вноските по кредитите се отразява на вашата кредитна история и кредиторите ще проверят в централния кредитен регистър вашия кредитен статут. Ако имате проблем с кредитната си история, много кредитори ще бъдат скептични към вашата лоялност. Има кредитори, които могат да отпуснат кредит и на лица с лоша кредитна история, но условията по кредита и лихвените проценти са много по-високи.