3D код за сигурност


Акценти

TBI Bank представя на своите клиенти услугата си 3D код за сигурност – най-съвременната система за сигурност при пазаруване в интернет. Тя е достъпна за всички притежатели на карти Mastercard, издадени от Банката, както за български граждани, така и за чужденци на територията на Република България и извън нея. С цел предоставянe на сигурни плащания на картодържателите си, TBI Bank съвместно с картовата организация Mastercard предлагат динамична  и статична 3D парола при пазаруване в Интернет.

  • Статичен 3D Secure Code е личен код на картодържателя, който служи за потвърждаване на транзакция при извършване на плащания през Интернет. Представлява комбинация от цифри, букви и знаци.

Активирайте ТУК 3D код за сигурност на твоята карта.

  • Динамичен 3D Secure Code е еднократна парола, получена чрез SMS на мобилен телефонен номер, деклариран в Банката, при пазаруване в Интернет.
  • Считано от дата 25.08.2020г. всички картодържатели, които са предоставили телефонен номер в Банката ще бъдат автоматично регистрирани в програмата за сигурни плащания Mastercard Identity Check със статична и динамична парола. За съществуващи клиенти статичната парола ще бъде получена на SMS и следва да се смени на псочения в SMS линк. За новорегистрираните клиенти, Банката ще предостави статичната парола в ПИН плика.

С Вашите 3D секретни кодове  можете да плащате сигурно в Интернет, чрез следните лесни стъпки:

  • Въвеждате данните за Вашата карта;
  • Появява се нов прозорец, който включва логото на Mastercard Identity Check, Вашето лично съобщение и полета за въвеждане на  статичен и динамичен 3D секретен код.
  • След потвърждаване на въведените секретни кодове, Банката извършва автоматична проверка и разрешава плащането.

Бързо, лесно и сигурно – това е Вашето решение за защита на картата Ви по време на пазаруване в Интернет.

ЗD парола за плащане в Интернет се използва в сайтове на търговци, които сa сертифицирани за услугата и са обозначени със следното лого:

Вижте как да активирате своя 3D секретен код ТУК! 


Дефиниции

  • Mastercard Identity Check – международни картови организации, които използват 3D Secure протокол, за правилно идентифициране на картодържателя при извършване на транзакции при Интернет търговци, които участват в програмата.
  • Временна парола е код, който картодържателят може да разпечата на всички банкомати обслужвани от системата на БОРИКА АД в България, изпълнявайки функция „Временна парола за регистрация за статичен 3D Secure Code ”. Граждани извън територията на страната получават от Банката индивидуална временна парола. Временната парола позволява на картодържателя да регистрира своята карта за услугата статичен 3D код за сигурност.  
  • Клиентски профил – клиентският профил се създава от картодържателя при регистрация на клиента на електронната платформа на страницата на „Ти Би Ай Банк“, където картодържателят може да променя своя статичен 3D код за сигурност и Лично съобщение.
  • Лично съобщение – избира се от картодържателя при регистрацията на услугата статичен 3D Secure Code  и се появява винаги, когато пазарува от Интернет търговци, участващи в програмата Mastercard Identity Check.  

Правила и условия

Настоящите условия са неразделна част от Общите условия за издаване на банкови карти от TBI Bank и ги допълват по отношение на предоставяне на услугата 3D код за сигурност. Въвеждането на верни 3D код за сигурност и/или отговор на подсещащ въпрос верифицират картодържателя. Всяка транзакция при безналично плащане , направена от картодържателя и потвърдена чрез 3D код за сигурност, се приема за осъществена с негово знание и съгласие. Картодържателят сам поема отговорността за проявена от негова страна небрежност при опазване на кода си за сигурност и/или отговор на подсещащия въпрос.

Приложими документи

Как да регистрираш 3D секретен код в 3 стъпкиИзтегли
pdfформат
Ръководство за използване на услугата 3D секретен кодИзтегли
pdfформат
Често задавани въпроси за услугата 3D секретен кодИзтегли
pdfформат

Контакти

Център за обслужване на клиенти
0700 17 571 / *8242

Работно време:
Понеделник - Петък | 08:00 - 20:00 

Събота - Неделя | 10:00 - 18:00 

 

Офис мрежа

Централен офис

1421 София, България,
ул. Димитър Хаджикоцев 52-54

Искаш ли да плащаш кредита си бързо и без такси?
Изтегли приложението TBI Bank App и се възползвай от услугите ни когато и от където пожелаеш.