Мобилно приложение

Спести време, избери удобството

Спести време, избери удобството

Плащай вноските си изцяло дигитално, бързо и без такса за погасяване. Управлявай кредита си чрез ексклузивни функции като Кредитна Ваканция и Намали вноска, и се възползвай от удобството на предварително одобреното финансиране. Всичко това и още - от комфорта на дома ти.

Свали нашето мобилно приложение оттук:

 


Едно мобилно приложение - много причини да го използваш!

Удобно и безплатно погасяване 

Плащай вноските по заема си лесно и удобно: без да се редиш по опашки или да помниш параметри по договора. Остани спокойно у дома!

Улеснен достъп до финансиране 

Вземи предварително одобрена сума само с няколко докосвания, когато ти потрябва.

Висока сигурност

Регистрирай се без притеснения - защити данните и парите си с биометричен достъп и онлайн идентификация.

Специални оферти и функционалности

Възползвай се от преференциални услуги и промоции само за потребители на приложението.

Ексклузивно в TBI Bank App

Кредитна ваканция

Кредитна ваканция

Вземи си почивка! Само в TBI Bank App можеш да отложиш плащането на месечната си вноска за следващия месец без допълнителни такси.

Намали месечната вноска

Намали месечната вноска

Непредвидени обстоятелства? Намали размера на месечната вноска по кредита ти като удължиш периода му, само с няколко клика през мобилното ни приложение.

TBI Neon Debit Card

TBI Neon Debit Card

Заслужаваш специална дебитна карта и я получаваш. Единствено през мобилното ни приложение можеш да заявиш неоновата карта – без такси за издаване, поддръжка и теглене от банкомат. Зареждай TBI Neon картата в приложението с функцията Card Top Up.

Преводи по сметка

Преводи по сметка

В мобилното приложение можеш бързо, лесно и денонощно да превеждаш до 2000 лв. до сметки в лева. За да направиш превод трябва да имаш TBI Neon и в приложението да избереш меню Карти и сметки, услуга Изпрати. Потвърди услугата с кода, който ще получиш на SMS и готово. Ако си изпратил парите в рамките на работния ден - ще пристигнат до 18ч, а ако си направил вътрешнобанков превод, услугата е безплатна!

Спечели награди за летни приключения

Спечели награди за летни приключения

Увери се колко лесни и бързи са преводите в TBI Bank App - нужно ти е само приложението и напълно безплатната TBI Neon. Направи поне един превод между 17.06.2022 и 17.07.2022 и автоматично те включваме в томбола за една от 10 хладилни раници. А ако направиш три превода в периода, участваш за една от 3 палатки.


Как да сваля приложението и да се регистрирам?

Изтегли приложението от магазина за приложения на телефона ти.

 

Въведи телефонния си номер, и потвърди с СМС код.

За да сме сигурни, че си ти, качи селфи и снимки на предната и задната страна на личната си карта. Данните ти са защитени.

За допълнителна сигурност, настрой парола и биометрични данни за сигурен достъп.

Как да платя внoска по кредита си?

1. Влез в приложението TBI Bank App, и от секция Кредити избери заема, по който ще погасиш вноската си без такса.

2. Кликни върху "Плати".

3. Въведи сумата, която искаш да изплатиш. Избери своята TBI Neon карта или въведи друга карта за плащане.

4. Въведи детайлите на картата си и погаси.


Какво да правя ако имам въпроси?

С готовност ще отговорим на въпросите ти на номер 0700 17 571 *8242 или чрез нашата Фейсбук страница.

Приложими документи

СПЕЦИФИЧНИ УСЛУГИ ЗА КЛИЕНТИ НА TBI BANK MOBAPPИзтегли
pdfформат
ВЗЕМИ СТОКОВ КРЕДИТ И СПЕЧЕЛИ ПРАЗНИЧНИ ЛАКОМСТВАИзтегли
pdfформат
ЗА КАКВО МОЖЕШ ДА ИЗПОЛЗВАШ НАШЕТО ПРИЛОЖЕНИЕИзтегли
pdfформат
ПРАВИ ПРЕВОДИ ПРЕЗ ПРИЛОЖЕНИЕТО TBI BANK APP И ПЕЧЕЛИ ЛЕТНИ НАГРАДИИзтегли
pdfформат

Регистрация и управление на профил


Да си наш клиент, който е имал или към момента има активен кредит към TBI Bank, или да си клиент с активна кредитна карта.

Мобилното приложение към момента е достъпно само за български граждани с валидна лична карта.Като финансова институция, ние сме задължени да потвърдим самоличността на всеки потребител при регистрация в мобилното приложение преди да одобрим профила му.
Поради регулаторно изискване на Закона за мерките срещу изпирането на пари - четвърта и пета директиви - ние трябва да гарантираме, че клиентите ни са защитени от измами, без риск от пране на пари.
Това означава, че първото нещо, което трябва да направиш, след като инсталираш приложението и се уверим, че си клиент на банката, е да преминеш проверка на самоличността, която включва следните стъпки:

 • да направиш снимки на двете страни на документа ти за самоличност;
 • да си направиш селфи снимка;
 • да изчакаш валидация от страна на Банката.

Законът за мерките срещу изпиране на пари (чл. 53, ал. 1) ни задължава идентифицирането на физическите лица да се извършва чрез представяне на официален документ за самоличност и снемане на копие от него.
Според правилника за прилагане на закона (раздел VII, чл. 41, ал.5 т.6) без физическо присъствие на клиента сме задължени да извършим заснемане на лицето на клиента, както и на лицето и гърба на документа за самоличност.Трябва да отидеш до офис на банката и да си смениш официално номера в нашата система. Веднага след като колегите променят номера ти, ще можеш да си свалиш приложението.Стандартно верификацията на данните от личната карта и селфи снимката, изпратени от клиента, отнема до 15 минути. Клиентът ще получи известие на телефона си с резултата от верификацията.При забравена парола е необходимо да преминеш отново през процес на идентификация, като натиснеш „Не успя да влезеш в приложението“ на екрана, на който се въвежда паролата или „Проблем с достъпа?“ на екрана за въвеждане на 5 цифрен код за достъп.В случай на блокиране на профила, трябва отново да преминеш през верификация на личните данни, след което да настроиш нов 5 цифрен код за достъп.
За целта на екрана със съобщението за грешка, избери “Опитай отново“, след това на екрана за въвеждане на парола избери “Не успя да влезеш в приложението“.

Профилът ти ще бъде блокиран, ако 3 или повече пъти въведеш грешен 5 цифрен код.Синхронизацията на данни между вътрешнобанковите системи отнема до 24 часа. Нови клиенти на банката могат да се възползват от мобилното приложение на следващия ден след подписване на договор за кредит.


Кредитна информация и погасяване на месечни вноски


Клиентите могат да виждат информация за активните си кредити към Банката, която включва:

 • номер на договора
 • дължима сума
 • падежна дата
 • остатък от кредитно задължение до пълно погасяване
 • история на всики месечни вноски, направени оналйн (през приложенеито или през сайта на Банката)

Към момента информация за вече изплатени кредити не се визуализира.Не, Банката не начислява такси за заплащане на кредитното задължение през приложението.Когато заплатиш кредитното си задължение преди падежната ти дата, то ще бъде отразено като:

 • месечното задължение ще бъде нулирано на екрана с детайлите на кредита
 • в случай, че си платил през приложението, плащането ще бъде отразено в списъка от направени плащания (на екрана с детайлтие на кредита)
 • в деня на падежната дата плащането ще бъде осчетоводено от Банката и отразено спрямо общата оставаща сума до пълно погасяване.


Не, в момента тази функционалност не е достъпна.Заплащането на месечна вноска по кредит през мобилното приложение на TBI Bank изисква да разполгаш с разплащателна карта (без значение от коя банка е издадена, стига да е Mastercard или Visa).

Въвеждаш номера на картата, датата на валидност на картата и CVV кода (3-цифрен код на гърба на пластиката).

Както за всички разлащания в Интернет, за оторизация на плащането, ще бъдат изискани статичен и динамичен 3D код за сигурност. Статичният код е предоставен от банката, издател на картата ти. Твоя отговорност е да го замениш с постоянен статичен код, който ще въвеждаш всеки път, когато искаш да направиш онлайн плащане. Динамичният ще получиш чрез SMS.Не, към момента тази функционалност не е налична. Клиентът може единствено да погасява вноските по кредита си (стоков и /или паричен).Услугата „Кредитна ваканция“ ти позволява да отложиш плащането на месечната си вноска за следващия месец, веднъж на всеки шест месеца от действието на договора за кредит. Така погасителният ти план ще се удължи с 1 месец, а общата дължима сума ще остане непроменена.

Услугата е напълно безплатна, като за периода на отложената вноска ние не начисляваме никакви лихви или такси.

Услугата може да бъде активирана само през мобилното приложение на TBI Bank.

В случай че можеш да се възползва от кредитна ваканция и отговаряш на условията, определени от Банката, ще виждаш опцията като активна на екрана с детайлите на кредита си.

Активацията може да бъде направена по всяко време. Целият процес отнема не повече от минута.


TBI Neon карта


TBI Neon карта е дебитна карта с преференциални условия за използване, предлагана ексклузивно на потребителите на мобилното приложение.
  • Без такса за издаване на пластика и годишна такса за поддръжка;
 • Без такси при теглене от всички АТМ-устройства в страната и ЕС (Европейския съюз);
 • Без такси при плащане на физически/виртуален ПОС;
 • Без допълнителни такси при превалутиране на трансакции;
 • Безконтактни плащания и покупки до 100 лв. без въвеждане на ПИН код;
 • Възможност веднага сам да блокираш и отблокираш картата през телефона;
 • Възможност за незабавно превеждане и ползване на сумата по одобрен кеш кредит по сметката към картата.


Условията по дебитната карта не са обвързани с конкретен период, нито с активността на кредита. Единственото условие е клиентът да се е регистрирал в приложението, да си я е поръчал и активирал - това е.На началния екран в мобилното приложение ще видиш поле TBI Neon карта. Трябва да го докоснеш, за да видиш екрана с описанието на преференциалните условия по картата. Натисни бутона “Поръчай TBI Neon карта“, на следващия екран можеш да избереш банкова сметка, към която да свържеш картата, както и да посочиш адрес за доставка.
Когато си готов, натисни бутона “Завърши поръчката“.Картата ще бъде при теб до 2 работни дни от датата на поръчка. Очаквай известие от куриер на Спиди, който ще те посети на посочения адрес.В плика, който ще ти бъде доставен от Спиди, ще откриеш пластиката и инструкции за активиране на картата.
В долния десен ъгъл са отпечатани идентификационен код и автентикационен код.
За да получиш PIN кода си, трябва да изпратиш чрез SMS-a слято изписани и в тази последователност идентифиакционния и автентиакциония код.

Пример:

 •  Идентификационен код: XXXX
 • Автентикационен код: ZZZZ
 •  SMS: XXXXZZZZ

В резултат ще получиш SMS, съдържаш PIN кода на твоята карта, както и статичния ти 3D код за сигурност.
Като последна стъпка, трябва да въведеш PIN кода на екрана за активация на картата в мобилното приложение.Необходимо е да посетиш клон на Банката, за да предоставиш повредената пластика и да попълниш заявление за преиздаване на картата.Трябва да посетиш клон на Банката, да върнеш пластиката и да подпишеш декларация за отказ и съответно деактивиране на картата (ако вече си я активирал).Да, можеш да се регистрираш в приложението и да си поръчаш TBI Neon карта.
Ако нямаш разплащателна сметка в Банката, за можеш да свържеш TBI Neon картата с нея, трябва да посетиш клон на банката, за да ти бъде открита такава.Да, можеш – при поръчката на дебитна карта имаш опция да избереш разплащателна сметка, към която да свържеш картата си. Няма ограничение сметката да е обвързана с кредита ти.


Кандидатстване за кредит с предварително одобрен лимит


Да, в случай че имаш предварително одобрен лимит, който е видим още на началния екран на приложението.Да, можеш да вземеш, колкото поискаш, стига да не е:

 • по-малко от 300 лева;
 • повече от предварително одобрения лимит.


Ти вече си одобрен. Нужно е само да подпишеш договора си и ще получиш парите си веднага.Подписването става изцяло онлайн, без посещение на клон на банката.Можеш да избираш между превод по сметка в банката или на каса на Изипей (EasyPay).Когато имаш одобрен лимит, в рамките на който вземаш кредит, ти сам избираш точната сума, както и периода на изплащане. На тази база, ще се калкулира месечната ти вноска.
Тя ще е посочена и в погасителния план, който ще ти изпратим.Да, важи. Информацията за тази оферта се намира в общите условия на кредита, не в договора.Трябва да отидеш в банката и да попълниш заявление за анулиране на кредит. Напълно безплатно е.Свързваш се с центъра ни за обслужване на клиенти на телефон 0700 17 571 / *8242 и заявяваш анулиране на заявката си.

Трябва да опишеш проблема и да го изпратиш във формата за обратна връзка в приложението. Можеш да я достъпиш като от главното меню, избереш “Още“ и след това “Помощ”.
Можеш и да се свържеш с центъра за обслужване на клиенти на телефон 0700 17 571 / *8242.


Контакт с нас


От навигационната лента избери “Още“. На екрана ще видиш опция “Свържи се с нас“.
След като избереш “Помощ“, можеш да ни изпратиш съобщение, в което да опишеш въпросите си.

Да, нашите консулатанти ще отговорят на всичките ти въпроси в чата на мобилното приложение, независимо в колко часа и в кой ден решиш им пишеш.
Опцията “Чат“ можеш да намериш на началния екран на приложението.

От навигационната лента избери “Още“. На екрана ще видиш опция “Свържи се с нас“. След като избереш “Открий TBI Bank”, ще ти се зареди карта с точната локация на съответния офис или Cashterminal.

 


Искаш ли да плащаш кредита си бързо и без такси?
Изтегли приложението TBI Bank App и се възползвай от услугите ни когато и от където пожелаеш.