• За теб
  • За твоя бизнес
  • За tbi bank

Първи посрещаме незабавните плащания в лева

Идваме, Blink! В натовареното си ежедневие търсим бързина и улеснение във всеки аспект – от начина, по който се свързваме с близките си, през онлайн пазаруването до разплащанията. Но какво да направим, ако банките не предлагат незабавни плащания? Ами, вече няма нужда да се притесняваме за това, тъй като те са тук, за да направят живота ни по-лесен. Радваме се да споделим с вас, че сме първата банка в България, напълно оборудвана за въвеждането на незабавните плащания в български лев.

Схемата се предоставя от Борика – компания, която осигурява и управлява технологичната инфраструктура на българската разплащателна индустрия, и се казва Blink. Чрез нея клиентите на българските банки, които са част от системата, ще имат възможност да изпращат и получават до 100 000 лева за секунди. 24 часа на ден, 7 дни от седмицата, 365 дни в годината. Да, дори на Коледа и Нова година! Към момента ние сме първата и единствена банка, която успешно отговори на необходимите изисквания и сме готови да стартираме услугата, осигурявайки на клиентите ни най-високо качество на услугите.

Този проект следва миналогодишния ни ход, когато станахме първата и единствена банка в Югоизточна Европа, която внедри SEPA Instant – незабавни преводи в рамките на Европейския съюз и Европейската икономическа зона. Година по-късно все още сме единствената банка в България и продължаваме напред като ще осигурим подобна услуга за парични преводи в лева.

Имайки подобен опит с незабавните плащания в евро чрез SEPA Instant, екипът ни е повече от готов да предостави на клиентите ни в България още по-голямо удобство и бързина, както и да продължи по пътя на нашата дигитална трансформация
Николай Спасов
Главен оперативен директор, tbi

Напълно сме готови за старта, очаквайте повече информация скоро!

Прочети още

Виж всички