• За теб
  • За твоя бизнес
  • За tbi bank

С нас българите получават ползите от приемането на еврото още сега

От днес еврото е по-достъпно за българите, след като се отказахме от курс купува/продава при обмен на лева в евро и вместо това предлагаме официалния курс на БНБ – около 9 месеца преди планираното приемане на еврото. Клиентите ни могат да се възползват от тази услуга в tbi bank app, напълно дигитално във всяка част от деня. 

Ако до сега за всеки 1000 лв. обменени в евро българите губят около 6 лв.* от обменния курс, сега с нас те ще могат да спестят този разход. Гледайки по-голямата картина, според скорошни данни, България губи около 500 милиона лева** годишно от превалутиране. 

Решението ни се базира на силната ни вяра в готовността на България да се присъедини към Еврозоната и желание да подкрепим българите в преходния период. Поради тази причина, като част от визията ни за ежедневно банкиране без такси, премахнахме още един разход, осигурявайки още повече добавена стойност и удобство на клиентите ни.  

Знаем, че темата за присъединяването към Еврозоната предизвиква редица дискусии, както и притеснения у българите. Поради тази причина искаме да им дадем спокойствие като предоставим най-справедливото предложение за обмяна на техните пари и да им позволим да се възползват от предимствата на еврото от сега без допълнителни разходи.
Лукас Турса
Изпълнителен директор, tbi bank

Заедно с възможността за обмяна на лева в евро по фиксинга на БНБ, пакетът ни от услуги за ежедневно банкиране осигурява и много други предимства като разплащателна сметка без месечна такса, безплатни незабавни преводи в лева и евро, комунални плащания без такса, възможност за разделяне на плащанията на покупки на части без лихва, както и сред най-добрите лихви по депозити (до 3,2%). 


* Според данни от петте най-големи банки в България към 18.04.2024 г.

**Според публично споделени данни от Асен Василев, бивш министър на финансите

Прочети още

Виж всички