• За теб
  • За твоя бизнес
  • За tbi bank

Сергий Любарски, главният ни финансов директор: Денят ми започва с кафе и завършва със спасяването на галактиката

Работата в tbi дава възможност да вземате решения и да правите промени 

Главен финансов директор звучи като много сериозна (и малко монотонна) длъжност. Съгласен ли си с това? 

Категорично не. Работата в challenger банка всъщност е много вълнуваща и динамична. Финансовият директор е част от всяко важно решение, което се взима в организацията, без значение дали говорим за маркетинг, ИТ, човешки ресурси и други отдели. Темите, с които трябва да съм наясно, са най-разнообразни, както е в живота и бизнеса. Работата в tbi не е разнообразна само по отношение на продуктите, но и по отношение на националностите в екипите на нашите 3 основни пазара (България, Румъния и Гърция) – колегите ни са от над 16 националности. Така погледнато работата ми просто не може да бъде скучна. 

Накратко – моята роля е да подкрепям процеса на вземане на решения заедно с моя експертен екип от отдадени хора. 

Как минават работните ти дни? 

Денят ми започва с кафе и завършва със спасяването на галактиката. 😊 Основната част от деня преминава в координация по различни проекти и множество срещи. Това, което прави моя екип специален е, че всеки работи независимо и същевременно всички заедно отговаряме за три пазара. От една страна, ние работим като екип и имаме централизирани основни функции, които обслужват всички пазари, а от друга страна – имаме дейности, които прилагаме съответно спецификите на всеки пазар (като счетоводство и отчитане пред регулаторите). Всеки – от младши финансов анализатор до финансов директор на страната е упълномощен да взема решения и да работи автономно, като същевременно активно комуникира с колегите си от повече от 16 националности. 

Ние сме овластени да вземаме решения в ежедневния си работен живот. Екипът не е голям, което прави всеки човек видим – всеки има усещането, че ръководи собствен бизнес и това го прави мотивиран и надежден.
Сергий Любарски
Главен финансов директор


Заемал си ръководни позиции в няколко международни банкови институции, но изглежда си се установил в нашата банка. Какво те накара да ни избереш?
 

За мен беше страхотна възможност да се присъединя към компания, която е млада по душа, амбициозна в плановете си и международна в своята култура. Това е много важно, защото можех да се присъединя към някоя немска банка например, която е на пазара от 30 години, но нямаше да бъда добре приет, така като съм тук, в tbi. Харесва ми да работя тук, защото съм част от растежа на банката и мога да правя активни промени, които някои организации не могат да въведат с години. И всички тези промени, за които говоря, не биха били възможни без страхотния международен екип, който стои зад мен. 

Нека ви дам един пример: 

Ако човек е българин и влезе в българска компания, той не може да усети това, за което говоря. От друга страна, ако човек е чужденец и влезе в българска компания, той ще почувства известна междукултурна бариера. Това обаче няма да се случи в tbi 

Ако трябва да обясниш на нов член на екипа какво е да работи при нас, какво би му казал? 

Ще му обясня следното – в сърцето си бизнесът ни е предприемачески и очакването за генерирането на идеи и решаването на казуси се очаква от всички отдели в организацията, включително финансите. Това, което се приветствам, е проактивността. Ако намерите стигнете до предизвикателна ситуация, в която можете да дадете решение и резултати, тогава tbi е правилното място за вас. Ние не сме строго структурирани като другите организации, затова имаме свободата да правим промени, базирани на подробно проучени възможности.  

Всичко, от което се нуждаете, е да сте отдадени на работата си. 

👉 Работата във финансовият ни отдел ти звучи вълнуваща? Тогава стани част от екипа ни – разгледай отворените позиции:  

  • https://jobs.tbibank.bg/o/cost-controlling-expert-sofia 
  • https://jobs.tbibank.bg/o/sofia-101 
  • https://jobs.tbibank.bg/o/senior-financial-analyst-1 
  • https://jobs.tbibank.bg/o/financial-analyst-1 
  • https://jobs.tbibank.bg/o/data-analyst-finance 
Total Views: 1 722

    Прочети още

    Виж всички