Начало News Информация за потенциална опасност от нов вид телефонна измама

Информация за потенциална опасност от нов вид телефонна измама

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да ви информираме за потенциална опасност от нов вид телефонна измама, която става все по-често срещана в България. Клиентът получава обаждане от човек, който се представя за служител на банката и се опитва да получи достъп до чувствителна информация като вашето потребителско име, парола, номера на банкови карти, наличност по сметки и други с цел злоупотреба с вашите данни. Претекстът може да е различен, но най-често той е свързан с проблеми със сигурността.

 

В случай че получите обаждане или имейл от човек, който се представя за служител на банката:

  • Не споделяйте лични и банкови данни;
  • Не извършвайте плащания и не споделяйте получени кодове за идентификация и достъп до електронното си банкиране;
  • Никога не инсталирайте приложения за отдалечен достъп, които да позволят контрол върху мобилното ви устройство или компютъра ви;
  • Никога не влизайте в електронното си банкиране от линкове, които сте получили по имейл, SMS или от рекламни банери в интернет, а само и единствено от официалния ни сайт и мобилното ни приложение;
  • Бъдете особено бдителни към позвънявания от номера от чужбина, както и към лица, които се представят за служители на банки, които не познавате или с които нямате договорни отношения. Често измамниците нямат пълна информация и се опитват да познаят банката, на която сте клиент, в опит да ви подведат.

В случай че получите такова телефонно обаждане, молим да се свържете незабавно с нашия колцентър на 0700 17 571 и ни дадете подробности по случая, ние ще се погрижим за останалото.

Прочети още

Виж всички