Начало News Ние сме първата българска банка партньор на Visa във финтех програмата Fast Track

Ние сме първата българска банка партньор на Visa във финтех програмата Fast Track

Когато става въпрос за лични финанси, днешните потребители търсят все повече удобство и гъвкавост, но и по-персонализирани услуги. За да отговорим на тази потребност, продължаваме да затвърждаваме позициите си на водеща phygital банка в Югоизточна Европа, която предоставя банкови услуги от следващо поколение. Финтех подходът ни беше признат от Visa, един от световните лидери в дигиталните разплащания, и станахме първата българска банка партньор в програмата Fast Track за иновативни финансови компании. Програмата подкрепя глобалната финтех екосистема чрез предоставяне на достъп до изключително широката база технологични и информационни ресурси на Visa. Така се присъединяваме към утвърдени финансови институции от цял свят, които са част от този иновативен хъб.

Какво е Visa Fast Track?

Fast Track е програма, която позволява на стартиращи и вече наложени организации да се възползват от сигурността, надеждността и мащаба на Visa, за да създават съвременни разплащателни решения, съкращавайки процеса от месеци до седмици. Това, което ни отличи от конкуренцията в региона, е фокусът да предлагаме финансови и допълнителни внедрени услуги чрез широка мрежа от phygital канали. Участието в програмата Fast Track е признание за успешната ни дигитализация, уникалния бизнес модел, отличните финансови резултати и присъствието ни на международни пазари, което постоянно се разраства. Така ще се възползваме от експертността на Visa в сфери като бизнес стратегия, маркетинг, дизайн и управление на риска, както и от възможността да работим съвместно с други водещи финтех играчи от всички точки на света.

Какво печели клиентът?

Партньорството с Visa е следващата стъпка в стремежа ни да усъвършенстваме своите бързи и сигурни банкови услуги, които вече ще бъдат подплатени с репутацията и широкия обхват на един от световните лидери в разплащанията. Така от април 2022 г. българските клиенти на банката, а скоро след това и потребителите в Румъния и Гърция, ще получат физическа или виртуална карта Visa, заявена чрез мобилното ни приложение, и ще могат да извършват плащания лесно през своя смартфон. Всички всекидневни дейности — от плащане на битови сметки до погасяването на кредитни вноски — ще бъдат извършвани в дигитална среда и без усилия, само с няколко клика. Освен това нашата отличителна Neon карта ще дава възможност на клиентите да се възползват и от решението „Купи сега, плати по-късно“ (Buy now, Pay later) при пазаруване. BNPL позволява разсрочването на плащания до 90 дни без лихви и допълнителни такси.

„Партньорството между Visa и TBI свидетелства за важността, която и двете организации отдават на иновациите, и показва, че гледаме в една посока. Фактът, че сме първата българска банка в програмата Fast Track е признание за нашата забележителна дигитализация и доказва, че сме точният финтех партньор за Visa“, споделя Питър Барон, CEO на TBI.

За нас е удоволствие да виждаме как банките партньори се възползват от възможностите, които Visa осигурява за дигитализация на финансовите услуги, с което улесняват живота на своите клиенти и партньори. Чрез програмата Fast Track даваме на финтех компании достъп до инструменти да реализират идеите си. Със своя иновативен бизнес модел и фокус върху клиентите, TBI Bank беше идеалният кандидат. Съвместната ни работа ще допринесе още повече за развитието на дигиталните разплащания в България и ще повиши удобството и сигурността им“, допълва Каталин Крецу, Генерален мениджър на Visa за Румъния, България, Хърватия и Словения.

Прочети още

Виж всички