3D код за сигурност


Акценти

TBI Bank представя на своите клиенти новия си продукт 3D код за сигурност – най-съвременната система за сигурност при пазаруване в интернет. Услугата е достъпна за всички притежатели на карти MasterCard, издадени от банката, както за български граждани, така и за чужденци на територията на Република България и извън нея. 

Активирай ТУК 3D код за сигурност на твоята карта.


Дефиниции

  • MasterCard SecureCode – международни картови организации, които използват 3D Secure протокол, за правилно идентифициране на картодържателя при извършване на транзакции при Интернет търговци, които участват в програмата.
  • 3D Secure Code е личен код на картодържателя, който служи за потвърждаване на транзакция при извършване на плащания през Интернет. Представлява комбинация от цифри, букви и знаци.
  • Временна парола е код, който картодържателя може да  разпечата на всички банкомати обслужвани от системата на „БОРИКА-БАНКСЕРВИЗ“ в България, изпълнявайки функция „Временна парола за регистрация”. Граждани извън територията на страната получават от Банката индивидуална временна парола. Временната парола позволява на картодържателя да регистрира своята карта за услугата 3D код за сигурност.  
  • Клиентски профил – клиентският профил се създава от картодържателя при регистрация на клиента на електронната платформа на страницата на „Ти Би Ай Банк“, където картодържателят може да променя своя 3D код за сигурност, Подсещащ въпрос и отговор, и Лично съобщение.
  • Подсещащ въпрос и отговор – въпросът и отговорът на въпроса са измислени от самия картодържател, които са известни само на него. Те помагат за разблокиране на грешно въведен или забравен 3D код за сигугурност.  
  • Лично съобщение – избира се от картодържателя при регистрацията на услугата и се появява винаги, когато пазарува от Интернет търговци, участващи в програмата MasterCard SecureCode.  

Правила и условия

Настоящите условия са неразделна част от Общите условия за издаване на банкови карти от TBI Bank и ги допълват по отношение на предоставяне на услугата 3D код за сигурност. Въвеждането на верни 3D код за сигурност и/или отговор на подсещащ въпрос верифицират картодържателя.Всяка транзакция при безналично плащане , направена от картодържателя и потвърдена чрез 3D код за сигурност, се приема за осъществена с негово знание и съгласие.Картодържателят сам поема отговорността за проявена от негова страна небрежност при опазване на кода си за сигурност и/или отговор на подсещащия въпрос.


Приложими документи


Често задавани въпроси относно услугата "3D код за сигурност"
Изтегли
pdf формат

Регистрация за "3D код за сигурност" в три стъпки
Изтегли
pdf формат

Общи условия за издаване на банкови карти от "Ти Би Ай Банк" ЕАД
Изтегли
pdf формат

Ръководство за използване на услугата "3D код за сигурност"
Изтегли
pdf формат

Контакти

Център за обслужване на клиенти
0700 17 571 / *8242

Работно време:
Понеделник - Петък
| 08:00 - 20:00 

Събота - Неделя
| 10:00 - 18:00 

Офис мрежа

Централен офис

1421 София, България,
ул. Димитър Хаджикоцев 52-54