• За теб
  • За бизнеса
  • За търговци
  • За tbi bank

Ариел Хасон

Председател на Надзорния съвет и Управляващ директор, tbi

Our team

Ариел Хасон е бизнес стратег и висококвалифициран финансов експерт с близо 20 години опит в корпоративните финанси, управлението на активи, бизнес и ритейл банкиране, както и инвестиции на нововъзникващи пазари. Започва кариерата си в Boston Consulting Group, след което се присъединява към Bank Hapoalim - най-голямата банка в Израел, първоначално като главен съветник на главния изпълнителен директор и по-късно като управляващ вицепрезидент, ръководител на банкирането за развиващи се пазари.

От 2010 г. Ариел е част от холандската Kardan N.V. - компания, занимаваща се с недвижими имоти, водна инфраструктура и финансови услуги на развиващите се пазари. Той отговаря за отдела за финансови услуги на Kardan N.V. и е главен изпълнителен директор на TBIF Financial Services - собственик на tbi bank. Под негово ръководство банкирането и кредитирането на дребно на компанията достигат нива на устойчива рентабилност. От април 2016 г. е главен изпълнителен директор на Kardan N.V.

Our team

Ариел има бакалавърска степен по мениджмънт и икономика от университета в Тел Авив, както и MBA от Kellogg School of Management от Северозападния университет (Илинойс, САЩ). Той е женен и има две деца.

LinkedIn profile