• За теб
  • За бизнеса
  • За търговци
  • За tbi bank

Армен Матевосян

Главен търговски директор и Директор клон, България

Our team

Армен се присъедини към TBI Bank през 2019 г. след 15-годишен опит на ниво C в няколко банки, водещи съответните им пазари. Неговата банкова кариера започва през 2003 г. в Bank Republic в Грузия. След придобиването на банката от Societe Generale, Армен е повишен в централата на групата в Париж, за да помогне за интегрирането на новопридобитите дъщерни дружества на SocGen в Източна Европа. И накрая, Армен беше назначен за заместник-директор по търговията на дребно и маркетинга на най-голямото чуждестранно дъщерно дружество на групата - Росбанк, Русия.

През 2009 г. Армен се присъедини към екипа на една от най-големите банки в Грузия - Liberty Bank. Като заместник главен изпълнителен директор, отговарящ за банкирането на дребно, той помогна на банката да привлече над 1,5 милиона активни клиенти - в страна с приблизително 4 милиона население.

Our team

Армен получава бакалавърска степен по бизнес администрация от Европейското училище по мениджмънт, Грузия. Като носител на стипендията на Фондация 'Джордж Сорос', той завършва третата си година в бакалавърската степен в Държавния университет в Монтана и по-късно продължава следдипломното си обучение в същия университет - концентрирайки се в професионалното счетоводство.

Армен има типичното 'аз мога' поведение и може да се похвали с впечатляващ опит в изпълнението на широк спектър от сложни проекти в различни сфери на търговското банкиране. Обича да ръководи с личен пример. Четенето на книги и карането на мотоциклет са любимите хобита на Армен.

LinkedIn profile