• За теб
  • За бизнеса
  • За търговци
  • За tbi bank

Питър Барон

Изпълнителен директор, tbi

Our team

Динамичен и стремящ се към постигането на най-добрите резултати, Питър Барон има богат опит в сферата на банкирането, като фокусът му е върху дигиталната трансформация и бизнес еволюцията. Той е експерт в разработването на стратегически инициативи за кредитиране и има висока репутация, базирана на качество, обслужване и безкомпромисна етика.

Питър Барон започва професионалната си кариера на водещи консултантски и инвестиционни позиции и в продължение на над 16 години заема множество роли в надзорния съвет на международни и местни компании във Великобритания, Русия, Македония, а по-късно и в Украйна. Там той става главен изпълнителен директор на VAB Bank и VAB Group, член на tbi, след като успява да трансформира корпоративната идентичност и да създаде първия украински финансов супермаркет във финансовите услуги.

Our team

От 2012 година той заема позицията на Вицепрезидент Стратегия в tbi, като е съветник на изпълнителния директор по банковите и небанковите операции на групата в цяла Централна и Източна Европа. След това негов фокус става подпомагането на 4finance Group S.A. при разработването на банковата им стратегия и избирането на подходящи цели, свързани с придобиване. От 2016 Питър Барон е изпълнителен директор на tbi.

Питър завършва бакалавар 'Управление на инвестициите и финансовия риск' в бизнес университета Кас, Великобритания. Той е страстен колекционер на съвременно изкуство, а също и голям фен на ръгбито и бокса.

LinkedIn profile