Подаръци за Коледа за деца: Топ 5 идеи, на които да заложите

10.12.2021    Share +

Подаръци за Коледа за деца: Топ 5 идеи, на които да заложите

Щом става дума за коледно пазаруване, особено за избиране на подаръци за Коледа за деца, всички ние обичаме да изпреварим събитията и натоварения празничен сезон и да напазаруваме предварително. От играчки за развиване на въображението, които насърчават децата да се отдръпнат от екраните си, и да се потопят в нов, вълшебен свят и класически играчки, с които ние самите сме прекарали детството си, до такива за малко по-порасналите - ние открихме всички подаръци, за които вашето дете може да мечтае. Ето и най-добрите подаръци за Коледа за деца през 2021 г., които гарантираме, че ще се харесат, и ще ви накарат да пискате отново да се върнете в детските си години.

1. Лего или конструктор

Когато става въпрос за избор на перфектните коледни подаръци за малки момчета или момичета, не можете да сбъркате с класически комплект конструктор. На пазара днес има много модели, изработени специално за по-малки деца, както и такива, които са по-сложни и с по-малки части за по-порасналите. Строителните блокчета не само, че са изключително забавни независимо от възрастта на децата, но и служат за усъвършенстване на двигателните умения, както и на критичното и креативно мислене. Днес можете да намерите голямо разнообразие от лего комплекти в зависимост от интересите на вашето дете. Дали харесва Междузвездни войни, Хари Потър или Дисни принцеси - винаги можете да намерите подходящ конструктор, който да им допадне. Други положителни страни на този коледен подарък е, че не заема много място вкъщи, помага за развитието на математическите умения у по-големите, както и за разпознаването на цветове и форми у по-малките. Строенето с конструктор може да развие уменията за работа в екип, както и инженерното и архитектурното мислене.

2. Тротинетка

Този следващ подарък за Коледа за деца е изключително популярен през последните години. Разхождайки се по улицата или в парка, неминуемо сте забелязали колко много хора днес карат тротинетки, започвайки от най-малките и стигайки до най-големите. Тротинетката може да бъде идеалният начин да стимулирате децата да прекарват повече време навън вместо да стоят пред екрана на компютъра или телефона. Карането на тротинетка е вид упражнение, което децата ви ще правят с удоволствие. То помага на тялото им да работи правилно, да бъде здраво и във форма. По време на карането кръвообращението им се ускорява, дихателните органи работят усилено, а сърдечно-белодробната функция и метаболизмът се повишават. Този коледен подарък също ще помогне на вашето дете да изгради среда и приятелства сред деца със същия интерес. Това ще подобри уменията му за общуване и увереността му. А щом става дума за по-малките, тротинетката е идеалната подготовка на децата преди да пристъпят към карането на колело. От гледна точка на родителите пък, тротинетката ще ви спести много време в придвижването с деца от едно място до друго.

3. Музикален инструмент

Следващото ни предложения за подарък за Коледа за деца е музикален инструмент. Свиренето на инструмент учи децата на много умения. То изисква постяонство, дисциплина и ангажираност. Освен това те могат да придобият умения свързани с ритъм, темпо и дори математика. Изучаването на музикален инструмент може да бъде много социална практика, която стимулира работата в екип и социалните умения у децата. За да изберете правилния музикален инструмент трябва да имате предвид обаче интересите на детето ви, размера на инструмента, възрастта на детето и други. Това не означава, че трябва да изчакате детето да стане на определена възраст, за да му подарите първия музикален подарък. Има много музикални играчки, специално разработени за бебета и малки деца, които стимулират развитието на въображението, езика, двигателните умения и други.

Запознавайки едно дете с музиката и различните музикални инструменти може да породи любов и да постави началото на хоби, което ще го съпътства цял живот.  Няма нищо по-прекрасно от това да си родител и да помагаш на децата да откриват нови страсти и любими занимания.

4. Пластилин

Друг много добър подарък за Коледа за деца е платилинът. Ако си мислите, че вашето дете не може да прекара повече от  няколко минути, играейки си с една и съща играчка, то значи никога не се е занимавало с пластилин. Пластилинът с различни цветове и придобиващ различни форма помага на най-малките да откриват света около себе си, използвайки сетивата си. То също спомага за моторното развитие, както и за придобиването на сила в ръцете, пръстите и китките.

Друга положителна страна на пластилина е отпускането на стреса. Както възрастните използват за тази цел антистрес топките, то малките деца използват пластилина за намаляване на напрежението, изразходване на енергията, изразяване на емоции и концентрация. Но най-вече пластлиинът помага на децата да разгърнат въображението си и да мислят по нови и иновативни начини.

5. Настолни игри

Настолните игри са идеалният коледен подарък, който стимулира децата да прекарват време със семейство и приятели. Те са забавни, интерактивни и неминуемо ще накарат децата ви да забравят поне за малко за телефона, компютъра или телевизора. Настолните игри стават все по-популярни особено през последната година, когато всички прекарваме повече време вкъщи. Игрите биват много различни видове - от стратегически до образователни или семейни. Някои от тях могат да се играят с един или двама човека, а повечето са предназначени за по-големи групи. Те стимулират социалните умения у децата и им помага да се научат да работят в екип. Използвайки игри, децата могат да се учат да четат, смятат, да откриват нови държави и континенти и още много друго без дори да осъзнават.

Изборът на настолни игри, независимо от възрастта на вашето дете, е изключително голям. Тук можете да заложите на някои класики от вашето детство като Монополи или Не се сърди човече или да изберете една от многото нови настолни игри на пазара.

Офис мрежа

Централен офис

1421 София, България,
ул. Димитър Хаджикоцев 52-54

Контакти

Център за обслужване на клиенти
0700 17 571 / *8242

Работно време:
Понеделник - Петък | 08:00 - 20:00 

Събота - Неделя | 10:00 - 18:00 

 

Искаш ли да плащаш кредита си бързо и без такси?
Изтегли приложението TBI Bank App и се възползвай от услугите ни когато и от където пожелаеш.