Нашият екип

Лукас ТурсаЛукас Турса

Лукас Турса

Старши вицепрезидент „Финансиране”

Лукас Турса е финансов специалист с почти 20-годишен опит в област трежъри и финансови пазари, управление на финансовите активности на държавни институции и търговски банки в цяла Европа.

Като ръководител на държавната хазна към Министерство на финансите на Република Литва, той успява да постигне най-ниска цена на финансиране чрез емитиране на еврооблигации измежду новоприетите страни членки на Европейския съюз.

С участието си в управлението на VAB bank (Украйна), играе водеща роля в процеса на трансформиране на банката, подпомага изграждането на една от най-модерните системи за управление на ликвидността в страната и постигане на най-прозрачния статут на банката (според S&P рейтинг ревю).

 В TBI Bank той изгражда диверсифициран и високоефективен отдел „Финансиране” на няколко пазара ( България, Румъния, Германия), включително  потребителски и корпоративни депозити и международни финансови пазари, с основен акцент върху развитието на дигиталните банкови операции. Широкият си опит от връзки с инвеститорите, той прилага и в управлението на дейностите в направление „Корпоративни комуникации” на Банката.

Има магистърска степен по „Бизнес финанси и икономика” към Университета на Вилнюс (Литва) и бакалавър по „Банково и международно финансиране” към Cass Business School (Лондон).

В свободното си време той е запален скиор и баскетболист, любител на съвременното изкуство и меломан, който редовно посещава рок концерти.

 

Профил на LinkedIn

Обратно към нашия екип

Искаш ли да плащаш кредита си бързо и без такси?
Изтегли приложението TBI Bank App и се възползвай от услугите ни когато и от където пожелаеш.