Нашият екип

Лукас ТурсаЛукас Турса

Лукас Турса

Старши вицепрезидент „Финансиране”

Лукас Турса е финансов специалист с почти 20-годишен опит в област трежъри и финансови пазари, управление на финансовите активности на държавни институции и търговски банки в цяла Европа. Няколко години прекарва в хедж фонд индустрията, с фокус върху инвестиции с фиксиран доход на развиващите се пазари.

Като ръководител на държавната хазна към Министерство на финансите на Република Литва, той успява да постигне най-ниска цена на финансиране чрез емитиране на еврооблигации измежду новоприетите страни членки на Европейския съюз.

С участието си в управлението на VAB bank (Украйна), играе водеща роля в процеса на трансформиране на банката, подпомага изграждането на една от най-модерните системи за управление на ликвидността в страната и постигане на най-прозрачния статут на банката (според S&P рейтинг ревю).

Лукас се присъединява към TBI Bank с амбициозната задача да изгради диверсифициран и високо-ефективен отдел „Финансиране”, наред с подразделение депозити и международни финансови пазари, с основен акцент върху развитието на дигиталните банкови операции. Широкият си опит във връзки с инвеститорите, той прилага и в управлението на дейностите в направление „Корпоративни комуникации” на Банката.

Има магистърска степен по „Бизнес финанси и икономика” към Университета на Вилнюс (Литва) и бакалавър по „Банково и международно финансиране” към Cass Business School (Лондон).

В свободното си време е отдаден на семейството си, обича да практикува различни спортове и често се отправя на пътешествия по музикални фестивали и концерти в цяла Европа и САЩ.

Профил на LinkedIn

Обратно към нашия екип