Нашият екип

Мартин МуранскиМартин Мурански

Мартин Мурански

Директор "Кредитен риск"

Мартин Мурански е лидер в управлението на риска с повече от 20 години опит в областта на финансовите услуги. Голяма част от кариерата си посвещава на управлението на риска през целия жизнен цикъл на кредита.

Първоначално развива своята експертиза в корпоративното банкиране, а по-късно Мартин се специализира и в областта на  потребителското и търговското кредитиране в GE Capital за Чехия, Ирландия и САЩ. Посвещава  близо осем години в изграждането на рисковата функция за Малта в Raiffeisen Group Виена. След това работи като главен директор „Риск” на чешката дъщерна фирма на Sberbank Europe в Прага.

Преди да се присъедини към TBI Bank, Мартин участва в лансирането на стартъп за електронна търговия, базиран в Швейцария и това дава нова насока в кариерата му  към  финтех индустрията.

Като част от мениджърския екип на TBI Bank, той съсредоточава  усилията си върху по-нататъшното усъвършенстване на практиките за управление на кредитния риск, по-конкретно в нашата основна бизнес линия на потребителското кредитиране и дистрибуция. Той има активна роля в ключови проекти, осигуряващи развитие на технологично ориентирани, гъвкави и цялостни възможности за управление на кредитния риск в рамките на TBI Bank.

Притежава магистърска степен по бизнес икономика от Икономическия университет в Братислава (Словакия) и MBA от IMD в Лозана (Швейцария). Владее английски, немски, чешки, словашки и унгарски език.

В свободното си време Мартин е запален спортист, практикуващ езда, ски и волейбол. Обича да пътува и да изследва както добре познати, така и нови дестинации заедно със семейството си.

Профил на LinkedIn

Обратно към нашия екип