Нашият екип

Питър БаронПитър Барон

Питър Барон

Изпълнителен директор, TBI

Динамичен и стремящ се към постигането на най-добрите резултати, Питър Барон има богат опит в сферата на банкирането, като фокусът му е върху дигиталната трансформация и бизнес еволюцията. Той е експерт в разработването на стратегически инициативи за кредитиране и има висока репутация, базирана на качество, обслужване и безкомпромисна етика.

Питър Барон започва професионалната си кариера на водещи консултантски и инвестиционни позиции и в продължение на над 16 години заема множество роли в надзорния съвет на международни и местни компании във Великобритания, Русия, Македония, а по-късно и в Украйна. Там той става главен изпълнителен директор на VAB Bank и VAB Group, член на TBI, след като успява да трансформира корпоративната идентичност и да създаде първия украински финансов супермаркет във финансовите услуги. 

От 2012 година той заема позицията на Вицепрезиднет Стратегия в TBI, като е съветник на изпълнителния директор по банковите и небанковите операции на групата в цяла Централна и Източна Европа. След това негов фокус става подпомагането на 4finance Group S.A. при разработването на банковата им стратегия и избирането на подходящи цели, свързани с придобиване. От 2016 Питър Барон е изпълнителен директор на TBI.

Питър завършва бакалавар „Управление на инвестициите и финансовия риск“ в бизнес университета Кас, Великобритания. Той е страстен колекционер на съвременно изкуство, а също и голям фен на ръгбито и бокса.

Профил на LinkedIn

Обратно към нашия екип

Искаш ли да плащаш кредита си бързо и без такси?
Изтегли приложението TBI Bank App и се възползвай от услугите ни когато и от където пожелаеш.