Нашият екип

Питър БаронПитър Барон

Питър Барон

CEO, TBIF Financial Services

Member of ExCo, 4finance Group S.A.

Динамичен и ориентиран към резултатите, Питър Барон е бизнес лидер с богат опит в потребителското банкиране с фокус върху дигиталната трансформация и бизнес развитие. Експерт в разработването на стратегически инициативи в областта на кредитирането, той е посветен на поддържането на репутация, основана на качество, обслужване и безкомпромисна етика.

Във времето заема водещи консултантски и инвестиционни роли. За повече от 16 години професионална кариера участва в бордовете на множество мултинационални и местни компании в Обединеното кралство, Русия, Македония, по-късно и в Украйна, където заема позиции като главен изпълнителен директор на VAB Bank и VAB Group, член на TBIF Financial Services BV (TBIF), като успешно управлява трансформацията на корпоративната идентичност и създаването на първия украински финансов супермаркет в областта на финансовите услуги на дребно.

От 2012 г. поема поста вицепрезидент „Стратегия” за TBIF, като съветник на управляващия директор по банковите и небанкови операции на групата в Централна и Източна Европа, подпомага 4finance Group S.A. в разработването на банкова стратегия и цели за придобиване. От 2016 г. Питър Барон е управляващ директор на TBIF, а наскоро е назначен за член на Изпълнителния комитет на 4finance Group S.A.

Петр има бакалавърска степен по Инвестиции и управление на финансови рискове от Cass Business School, Великобритания. Той е страстен колекционер на съвременно изкуство. Също така е голям фен на ръгби и бокс.

Профил на LinkedIn

Обратно към нашия екип